Dobrý den, budu si kupovat byt 1+1, který byl prezentován o rozloze 45m2 na internetu. Podepsal jsem dohodu o složení rezervačního poplatku, který je v případě odstoupení od smlouvy nevratný. Při zaslání smlouvy jsem si všiml, že v této smlouvě je uvedena rozloha 35m2. V dohodě se pouze píše o bytu 1+1, ale rozměry tam nejsou. Byl jsem uveden v omyl, mohu se nějak bránit a získat zpět rezervační poplatek? Co teď mohu dělat? Děkuji za odpověď. Honza
Nejdřív bych na to šel po "dobrém", třeba tě realitní kancelář pochopí, uzná svůj omyl a peníze ti vrátí. Až potom bych začal hledat paragrafy. Právo je jistě na tvé straně, ale problém bude z dokazováním, zejména, pokud s tebou při jendání nebyl ani žádný svědek.
Možnost je vždycky,ale nečekala bych že to půjde smírnou cestou,nakonec realitka by přišla o provizi,tak proč si dělat trable,Ze skušenosti vím že na ně platí právník a nebo návštěva či dopis od makléřské realitní asociace kde už Vám odborně poradí jak s problémem naložit..Hodně štestí
Tak za prvé, naše platné právo žádnou nevratnou či propadnou zálohu či poplatek nezná, takže nic takového nelze ani platně sjednat (což ty naše píííííp realitní kanceláře ne/vědí...). Pokud jste uzavíral smlouvu v omylu, máte právo od ní odstoupit (Občanský zákoník). Pohrozte jim, že přijdete s televizní kamerou (Černé ovce, Občanské judo). Nepomůže-li to, najměte si právníka, už jenom podaná žaloba dělá také svoje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.