Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem korek cca 25 m, dal bych jej do ložnice kde je nyní a už 25 let jekor / ten je pořád nějak cítit /, pod ním je dřevotříska. Je to v prvním patře domku.
Mám otázku jestli to zvládnu sám, jak a čím lepit a čím to nakonec natřít. Ptal jsem se v prodejnách, ale každý říká něco jiného.
Při troše šikovnosti se to zvládnout určitě dá. Výhodou korku je to, že je to poddajný materiál a dobře se kamuflují některé chybné kroky při řezání a pokládce ( mezery a přesahy - vlastní zkušenost ) Nalepené desky je před lakováním potřeba přebrousit do roviny a vyluxovat. Namátkou jsem našel něco na netu, tím kontaktním lepidlem jsem také lepil (LMS100) a lak který jsem použil si už nepamatuji,koupeno v Baumaxu, ale skoro vše je dost podobný. Na tom odkazu jsou i jiné zajímavé informace. podlahy.ustecko.com/...
Slon Vám poradil správný lak na korek. Ještě se podívejte na stránky:
http://www.likor.cz/ - PT /stařenka/
Ahoj, tak snad mluvíš o korkových čtvercích určených pro celoplošné lepení.
Zkontroluj spoje dřevotřísky, popřípadě zatmel spáry brousitelným tmelem na dřevo a hrany přebrousit. Velmi důležité je podklad důkladně vysát, po nalepení materiálu je každý miniaturní kamínek vidět.
Lepidlo použij disperzní, já používám Schonox nebo Thomsit, ale vesměs disperzní lepidla vyjdou nastejno.
K lepení si vystačíš elektr.nožem, potřebný spoj nařízneš a rozlomíš.
Broušení: tady je to asi největší oříšek pro tebe. Doporučil bych ti půjčit si tzv. brusku TRIO, je to rotační bruska s nízkými otáčkami a začít brusným papírem o zrnitosti 60, skončit na 120. Případné spáry je potřeba zatmelit pomocí nabroušených pilin a smícháním tmelu ještě před broušením.
Povrchovou úpravu lakem např.zn. Bona, s touto značkou dělám roky a jen spokojenost.
Pokud bys chtěl konkrétnější informace klidně se ptej nebo tady:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.