Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Když v naší obci dělají kanalizaci, tak se nám udělali doma praskliny, protože máme dům postavený na skále.Bylo mi řečeno, že je to stará stavba a že s tím nic nemůžou dělat. U garáže se taky naklání kamenná zeď a taky že už to bylo dávno předem naklonění. Zajímá mě, jestli mám nějakou šanci se někde odvolat a nebo jestli je nějaký zákon, když vznikne nějaká škoda. Firma přece musí mít nějaké pojištění, nebo ne?
Děkuji za odpověď.
P.P.
Zjistěte si na stavebním úřadě, kdo je investorem akce. Může to být právě i obec a stavební firma je jenom dodavatel. Veškeré připomínky předkládejte písemně, t.j doporučeně a nebo osobně - ovšem nechte si potvrdit kopii o převzetí. A pokud možno si dělejte fotodokumentaci včetně časového přehledu.
Předpokládám, že jak obecní úřad, tak i stavební firma má pojištění odpovědnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.