Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování pračky naležato?

Od: machic odpovědí: 8 změna:

Zdravím chytré hlavičky. Mám malý dotázek. Potřebujeme autem prestehovat starší, ale stále funkční pračku (s bočním plněním). Jenže chyba lávky: nemame vozík (za auto) :(

Dala by se ta pračka bez újmy prevest na ležato? (kufr máme dost velikej - kombik)

Machic

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No ono je to jak kdy.Záleží jak je ta pračka konstruovaná.Můžou se vyháknout pružiny,ohnout tlumiče nebo se taky nic nestane.Každopádně nedoporučuju jí vozit naležato.Jedině pokud máte k ní blokovací šrouby který se namontujou zezadu.Bývají tři až čtyři.

machic
hodnocení

No tak toho jsem se obaval. Pracku jsme "zdědili" po predchozich majitelich bytu a nenechali tu ani navod k pouziti (tak jsme ho museli dohledat na netu) ale jinak pere bezvadně. A ty blokovaci škouby by se dali sehnat? Případne kde?

Díky

Samotné šrouby vám nepomohou. Je to kus železa, který se přišroubuje na pračku a teprve pak ty šrouby. *jasne*

pravdomluvny*

Upřesnil bych: U některých praček je nějaký bazmek, u nekterých jen šrouby. :)

repak*
hodnocení

2x

Zeptal bych se někoho,kdo danou značku praček servisuje.

pravdomluvny*
hodnocení

1x

dexx má pravdu a má ode mě bodík. Na druhou stranu jsem stěhoval autem asi 5 typů praček, na nějaké aretační šrouby jsem ani nevzdechl a dopadlo to dobře. Čímž Tě ovšem nenabádám abys tu aretaci podceňoval. Ještě malá poznámka: před naložením do auta je dobré pračku dobře "odvodnit" :)

machic
hodnocení

Díky všem za rady.

Už jsem se včera k PC nedostal. Ale pračka byla úspěšně přestehována v 17 hodin na své nové místo. Přežila (na ležato) cca 80km českých super silnic druhé a třetí třídy a funguje. *uspech*

Jo a aretační šrouby jsme zkusili namotovat z uplne jiného typu pračky, tak tam snad byly co platny *frajer*. No uvidime až se bude prat dalsi várka pradla *frajer*

hodnocení

0x

Já jsem vždycky pračku,ať novou či použitou převážel naležato a nikdy se nic nestalo,normálně pak fungovala

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]