Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam urgentni dotaz, mam vystavene nove bytove jadro z itongu 10cm, a muj dotaz je ,zda tato zed dokaze urdzet bojler 100L lezaty. Jen pro upresneni, kazda rada je zakotvena do zdi hrebiky 12cm a v jednom rohu je uvazana hrebiky i do kovove konstrukce stoupacky. Dale je tam perlinka s lepidlem z obou stran a ve vnitrni casti obkladova dlazba do vysky 120cm. Bojler je cca v 3/4 vysky zdi ke stropu a z druhe strany zdi je prisroubovan pres 2 obdelnikove podlozky 20x40cm z pasoviny 5mm. Dekuji za odpoved,kterou mi muzete poskytnout na email
Ytongová desítková zeď natažená perlinkou to unese. Jde o ukotvení, pokud je kotveno skrz zeď plocháčem, musí to držet!
Když na desítku ytong věším horní kuchyňské skříňky na desítky hmoždinky, zkouším pevnost tím, že na ně pověsím svých 85kg. Na dvě hmoždinky. Ještě mi ta skříňka v ruce nezůstala. Opravdu bych se toho nebál, pokud je to technologicky správně postavená zeď.
Nikde není uvedeno jak je ta zeď uchycená ke stropu.Jestli je vyklínovaná nebo jak.Dnes někteří umělci umějí spáru ke stropu vystříkat pěnou což není dobře.
Ano, v tom případě jsem jeden z těch "umělců", protože vím, že ta pěna funguje a opravdu podrží. Samozřejmě se ta zeď tahá perlinkou a váže ke stropu - kde je problém?
Pěna pod omítkou po čase ztrácí své vlastnosti.Jistě jsi už při rekonstrukcích viděl když obnažís třeba okna že pěna pod omítkou se drolí a sype.Když se dodatečně vyzdí příčka tak se má ke stropu vyklínovat.
doplněno 29.09.10 00:05:P:S. Příběh...viděl jsem na jednom rodiném domě prasklý věnec,zedníci vzali perlinku a dali jí do lepidla přes tu prasklinu.Tím to prý vyřešily.Věříš že perlinka ho zpevnila?Perlinka je na malé pnutí a zabraňuje malým prasklinám.Ale zcela jistě není nosná.
S doplněním naprostý souhlas! Ale pokud obnažíš okna, pěna se začne sypat, tak neobnažuj pěnu. PUR je háklivá na sluníčko, na některé povětrnostní vlivy, atd. Příčku z ytongu nahoře vypěním, a samozřejmě ji perlinkou přivážu ke stropu. I tím zabráním přístupu všeho k té pěně a ta pak drží!
no, s PUR penou je to trosku jinak, jasne ze UV vadi, ale take, pokud neni parozabrana vlhkost, ktera se dostane do peny a nasledne zmrzne, tak dojde k trvale degradaci peny. U zdi(pricce) to nebude tak hrozne a i po par letech je PUR OK. Samozrejme nevim co to udela za 20 let. . U oken ze strany interieru je PUR klidne po roce v haji, nejlepsi je neorezavat dokud nenastane zapraveni.
Jinak je nemam strach, ze stena spadne, ale ze se v miste (v bodovem pnuti) prdne... a urve.
Osobně bych udělal z např. pasoviny nebo jäklů lehkou konstrukci, která bude pověšená ocelovými hmoždinami (např. hilty) do panelového stropu a o zeď se bude jen opírat (také můžete pojistit hmoždinami). Do této konstrukce bych uchytil bojler.
Pak nehrozí, že se vám bojler vytrhne svoji vahou,ať už je stěna postavená sebehůř.
Dekuju vsem za nazory, ze vseho jsem si neco vzal, nicmene po-te ,co jsem zde dal do fora prispevek na nosnost zdi,tak vzapeti jsem musel stejne bojler usadit,ponevadz cas bezel. Je to uz priblizne 3 mesice a zde drzi, stale kazdy den kontroluji okolni omitku,potrubi atd. a zda se,ze zatim to drzi. Celkove to je 145kg. Zajimave je,ze nekteri z vas byli pro a nekteri proti. A s timto postojem sem se setkal i osobne s lidmi z oboru. Kazdopadne priste budu obezretnejsi a pouziju minimalne tlustci zdivo. Jen sem chtel jeste podotknout,ze jsem nechal navarit z jeklu 2 nosne ramy tvaru L , ktere jsem zvrchu uchytil chem.kotvou do stropu na srouboovici, tyto ramy posleze dotahl,aby spodni cast ranu podepirala bojler.Mezi telo ramu a bojlerem sem vlozil korkovou podlozku,ktera mi indikuje pripadny pohyb bojleru,zatim bez pohybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.