Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s tímto typem komínu, uvažuji o něm+ krbová kamna.U mě by to šlo přes 2 dřevěný stropy:1-(omítka,palach,podbití,trámy,min.izolace5cm,záklop),2-palubky, minerální vata, dále šíkminou střechy(45st.sklon,pál.krytina).Uvažovaná výška 9m.Uvítám jakékoli názory a zkušenosti.
Já ho mám, ne jako dodatečný, ale počítali jsme s ním od začátku.Nechal jsem se k tomu přemluvit z důvodu úspory času a peněz.To první se povedlo, druhé ne, vyšlo to stejně draho jako zděný, proto bych tuto variantu u nezvolil , ale jen pro to, jak to vypadá nad střechou.Jinak funkčnost skvělá, táhne jako blázen a ještě vlastně jedna velmi důležitá výhoda.Úspora místa.Kamna mohou být nalepená až na zdi, nemusí být předsunuta o komín, stejně tak odpadá nutnost mít odpad na vodu.
Kdybych tušil před 10 lety, jak bude stoupat cena plynu postavil bych zděný.Teď při představě, že bych v obýváku kopal základy na komín, mě jímá hrůza. Tento komín je pro mě jedinné schůdné řešení. A mám i jedinné možné umístění.Nad střechou jak to vypadá je mi fuk, ale nevím jak to bude vypadat v interiéru, možná by to šlo pak ještě opláštit sádrokartonem.
Nalepena kamna na zdi?Tak to je odvodní roura do boku, ne? Co teplota pláště?Co píše výrobce na svých stránkách, se mi zdá docela vysoká teplota.Psal jsem výrobci, už je to nějaký tyden, ale asi nepovažují za nutné mi odpovědět. Ještě bych se zeptal na cenu montáže?Nepamatujete se?
jen malé upozornění. Dva mí kolegové si nechali "odbornými" firmami udělat dodatečný certifikovaný nerezový komín napojený napřímo a oběma do při dešti skrz komín hodně teklo jednomu kamen, druhému do krbové vložky, dokonce dešťová voda vypláchla z čerstvě udělaného komínu nějaký zásaditý tmel, který stekl do krb. vložky, a pak ji trochu poškodil. Oba měli komínovou stříšku, ale vítr udělá své - jako by tam nebyla. TAkže reklamovali, a vyřešili to prý protipředpisovou, mnohem širší komínovou stříškou více přiťáplou k výdechu komína.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.