Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena rekonstrukce zvonků

Od: pontee* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, potřebovala bych se dozvědět, na kolik přijde následující rekonstrukce: Máme rodinný dům s předzahrádkou. Zvonky jsou umístěny na zděné zídce asi 15 m od domovních dveří, na zídce jsou původní zvonky se starým el. vedením, které vede po povrchu do domu- do chodby- a odtud do dvou bytů, jeden v přízemí, druhý nad ním v 1. poschodí. Chceme nechat natáhnout nové vedení od zvonků až do bytů, nové zvonky budou s mluvítkem, dveře v zídce budou nyní se bzučákem-el. zámek, v bytech budou telefony(sluchátka) od zvonků komunikovat i mezi sebou. Prosím, na kolik zhruba to přijde i s prací? Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

káble ani nepočítejte ty stojí vyloženě pár desítek korun... to Vám asi pán nesdělil že? *bzum* Já bych mu dal za 15. Co tam dělal? (Novou kuchyňskou linku k tomu)

marioneta*
hodnocení

Musel asi 4 stěny provrtat skrz a na zdi připevnil ve dvou bytech ty sluchátka a hlavně pořád mu to nefungovalo, že nefungovaly ty mikrofony..Já jsem z něj zoufalá, dneska večer přijde pro prachy, jak mu to odborně vysvětlit, že to přehnal s cenou?

jabraka*

Provrtat stěnu v paneláku ,panel 20 cm,mi trvá 2-3 minuty,samozřejmě pomocí vrtacího kladiva a kvalitního vrtáku.Když koupím za 3 500 .- domácího vrátného a připevňování vykalkuluji za 200.- / hod,tak při maximu za práci můžu fakturovat 1000 Kč.Ty kabely a natažení asi 500.-

Takže tedy 5000.- bez DPH.

Pokud bude chtít peníze,tak ať si to zařízení odnese,Vezme si určitě polovic.

JABRAKA

doplněno 27.09.10 18:19:

Videovrátný pro čtyři byty přijde bratru tak 13 000.- Audio kolem 6000.-

JB

kejki

Tyhle dohody per huba jsou nejhorší. Nemusíte mu to zaplatit, pokud jste se na tom nedohodli.

zakus*
hodnocení

2x

Dobrý den, stejnou koniguraci jsem si dělal i pro sebe. Základní cena materiálu dnes je cca 6 000,- (Bitron) + 11,50,- za metr kabelu. Systém jsem zapojoval (poprvé) dle návodu a vše OK. Časová náročnost cca den práce.

Materiál:

2 x telefon el. zvonění + bzučák - 1 000,-

1 x audiomodul + 2 tlačítka - 1 500,-

1 x rám pro audiomodul - 400 ,-

1 x povětrnostní kryt - 1 100,-

1 x instalační krabice - 60,-

1 x napaječ - 1 400,-

1 x el. zámek - 500,-

buss
hodnocení

0x

Zavolat firmě a poptat se na rozpočet, slušné to udělají zdarma a jistě rády aby v měly kšeft. Pak porovnat, vybrat či se pokusit o snžení ceny, ty jsou smluvní. Tak bych to řešil já. A výkop by jste třeba mohli udělat sami, né?

marioneta*
hodnocení

Stal se mi malér, už jsme si to nechali provést od elektrikáře a cena je šílená- 15000! Tak zkoumám, jestli to tak chodí nebo je podvodník. A hlavně co teď dělat, jak na něj teď řvát, že týden stál cca 8 hodin v kuse na štaflích a nic nedělal, jen četl návody. Nechce se mi to mu platit, připadá mi to předražené.

doplněno 27.09.10 13:19:

Výkop staré el. se nekonal, nechali jsme ji v zemi a vedli nové vedení, to zakopal, ale měl toho asi jen pět metrů, jinak jde po povrchu po dlažbě.

gerrik*
hodnocení

0x

Někde v Obi nebo tak jsem viděl bezdrátové zvonky, jedno tlačítko a dva zvonky, celkem za cca 1000 Kč, a to se vyplatí, ne?

repeeen
hodnocení

0x

nic si z toho nedělejte, nejste sama, řemeslníci dělají jen na hodinky a jsou hamižní, dělají, že to nefunguje a že je to složité a špatné jen aby hodinky běžely. U mě si řekl 10.000,- a to dělal také jen maličkosti. Musíte sama posoudit zda zaplatit či nikoliv a to zvážit jaké budou z jeho strany následky, zda Vám bude vyhrožovat či jinak škodit. Nejlepší je předem dohodnout cenu, což oni právě nechtějí. Dnešní řemeslníci nejsou cenově regulováni za což může naše vláda a žádají co zrovna chtějí a na co vás odhadnou.

repak*

Zato vy pracujete ochotně za minimum, pro zaměstnavatele či zákazníka byste duši vypustila a skoro nic za to nechcete.

Smlouva je dohoda dvou nebo více stran, každý je zodpovědný sám za sebe. Pokud si tazatelka nedohodla cenu nebo její limit předem nezbude jí než zaplatit a brát to jako poučení.

Já osobně znám spoustu dobrých a poctivých řemeslníků, kteří odvedou kvalitní práci za přiměřenou cenu. Pokud se mi cena zdá nepřiměřená dám práci někomu jinému.

buss
hodnocení

0x

"Dnešní řemeslníci nejsou cenově regulováni za což může naše vláda a žádají co zrovna chtějí a na co vás odhadnou."
Na to musí být ale dva, kdo nabízí a kdo bere. Předpokládá se, že spotřebitel je člověk odpovědný, svéprávný, rozumný, u nás bohužel ne (různé nákupy, akce ...nechají se ukecat). Furt jsou zvyklí, že jim někdo něco nadělí, zajistí a to ještě s láskou.
Nepůjdu do něčeho, když si neověřím z více stran, za co by to bylo. Proč brát prvního, co se namane? Neuděláš rozpočet? Tak jdi. Na služby není žádný ceník! U prodeje též, ale lze se podívat na ceny v místě obvyklé. No ono se ani mně nelíbí, že bere třeba 500 Kč na hodinu (může mi klidně říct, tak to dělejte vy..). Pokud to lidi nebudou brát, tak co se s nimi stane?
Ceny komponentů se dají zjistit na intu. Nebo jste si měli věci zakoupit a jen nechat instalovat.
Proč jste nedali třeba v místě, okolí inzerát na tuto službu, ať se nabídnou, místo dotazu tady?
Nicméně je tady nabídka a poptávka. Když mi někdo nabídne krabičku sirek za 100 Kč a já to vezmu, čí je to chyba?
A nebát se a smlouvat. A co tak vyúčtování písemně? Když jdu do obchodu ne pro běžnou věc, tak si prohlédnu na intu cenové relace (i pitomé AA baterie jsou se slevou, jen otevřít hubu).

Mám takový dojem, že jste si ti nechali udělat a pak se tady ptali.

Proč i zaměstnanci křičí po vyšších mzdách a neslibují za ně vyšší výkon?

Umět používat slovo NE, NECHCI to za takových podmínek. Rohlíky za 0,.. Kčs a benzín za n Kčs už prostě nebudou! Zapomeňme co bylo, žijme teď.

pontee*
hodnocení

Dělali jsme totiž velkou rekostrukci a tenhle elektrikář byl domluven přes našeho stavitele, takže jsem vypustila, že i od nějakého "zvonkaře" si nechám dělat psaný rozpočet, od stavitele byl řádný rozpočet. Ústně jsem se toho el. ptala na náklady - cenu odhadoval kolem 5 tisíc všeho, a mával nad tím rukou, že o nic velkého nejde. Pracoval u nás asi týden a z toho pracoval tak 2 půldny, zbytek doslova stál na štaflích a studoval návody, denně tam prostál tak 10 hodin, prý neví proč mu to nefunguje, že se mu to zkomplikovalo, že se nemůže v těch drátech vyznat, a pořád mu to nefungovalo všechno dohromady, každý den zprovoznil jednu maličkost, třeba 1 nefungující mikrofon, nebo to někde nezvonilo.. Staviteli už jsme s rekonstrukcí vyrovnaní, za elektrikáře nedostal nakonec od nás zaplaceno. Prý se s ním máme osobně domluvit, že se mu s ním nechce hádat. Co teď, pan el. je už hodně starší, kolem 70 let, prostál tu opravdu víc jak půl týdne s papíry v ruce, vždycky jak ráno přicházel, tak mě zarazilo když říkal- doufám že tady zase nezatmím.:( To taky můžu jít takhle vydělávat. Navíc se mu to ještě nepovedlo, prý si přivede kolegu, aby mu pomohl, že 1 mikrofon stále nefunguje.

repak*

Pokud byly součástí rekonstrukce a smlouvy se stavitelem i zvonky pak je jeho věcí jejich funkčnost i platba elektrikáři. Nechápu, proč jste jeho závazek vzali na sebe.

pontee*
hodnocení

V rozpočtu na rekonstrukci jsme s opravou zvonků nepočítali, rozhodli jsme se pro to až v průběhu prací. Je to naše vina, měli jsme žádat stavitele, aby se to dodatečně zapsalo. Takže se to nechalo bokem, ale stavitel si to přes to pak zahrnul do konečného vyrovnání, na naši žádost to nakonec nechal bokem od nás nezaplaceno a máme si to sami s elektrikářem vyřídit, když prý se nám to nezdálo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]