Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit příložný termostat?

Od: jvn® odpovědí: 2 změna:

Termostat 7C1.1R306.50A
Předpokládám že ze zásuvky povedu do termostatu fázy na svorku C (kostru na svorku kostry) a ze svorky 1(vypinač) nebo 2 (spinač) ji povedu do čerpadla, kde zapojim kostru a nulák. Mám pravdu?
Dobrý den, poradíte mi?
Mám příložný termostat na kotel na TP a nevím jak s oběhovým čerpadlem zapojit.
Čerpadlo má k připojení 3 kontakty (fáze, nulák , kostra) tady problem nevidím, logicky bude k termostatu (slouží jako spinač) přivedena fáze kterou bude čerpadlo spinat/vypinat. V termostatu jsou však kontakty 4 (1, 2, C, kostra)
Co kam a jak připojit?
Logicky mám za to že přez svorku 1 funguje termostat jako vypinač při dosažení určité teploty a na svorce 2 funguje jako spinač čerpadla při dosažení určité teploty.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

citace, ze stranek vyrobce

Kontakty jsou označené takto:
C-přepínaný, 1-sepnutý s C před dosažením nastavené teploty a 2-sepnutý s C po dosažení nastavené teploty. Fáze (přívod ovládaného napětí) se připojuje na kontakt C, ochranná nula na kontakt označený symbolem zemnění.

jvn®
hodnocení

Jo přesně takhle jsem to vydedukoval zapojil a funguje *hej*

Děkuji za potvrzení mé dedukce *uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]