Termostat 7C1.1R306.50A Předpokládám že ze zásuvky povedu do termostatu fázy na svorku C (kostru na svorku kostry) a ze svorky 1(vypinač) nebo 2 (spinač) ji povedu do čerpadla, kde zapojim kostru a nulák. Mám pravdu? Dobrý den, poradíte mi? Mám příložný termostat na kotel na TP a nevím jak s oběhovým čerpadlem zapojit. Čerpadlo má k připojení 3 kontakty (fáze, nulák , kostra) tady problem nevidím, logicky bude k termostatu (slouží jako spinač) přivedena fáze kterou bude čerpadlo spinat/vypinat. V termostatu jsou však kontakty 4 (1, 2, C, kostra) Co kam a jak připojit? Logicky mám za to že přez svorku 1 funguje termostat jako vypinač při dosažení určité teploty a na svorce 2 funguje jako spinač čerpadla při dosažení určité teploty.
Kontakty jsou označené takto: C-přepínaný, 1-sepnutý s C před dosažením nastavené teploty a 2-sepnutý s C po dosažení nastavené teploty. Fáze (přívod ovládaného napětí) se připojuje na kontakt C, ochranná nula na kontakt označený symbolem zemnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.