Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystupující saze ze zdi

Od: rajnoch* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, opravuji starší dům, který přestavuji na dílnu. V jedné místnosti se původně nacházela pec. Na výšku cca 2,5 a šířku 2m. Otvor ve zdi jsem již zazdil. Ovšem po cca 1 měsíci se na zdi začali objevovat černé fleky od sazí (pec jsem totiž nevyčistil a sazí tam bylo opravdu dost). Nechci aby mi fleky vylezli i přes omítku. Chci proto omítku od zdi nějak odizolovat. Napadlo mě za zeď přidělat igelit a přes ten navrtat osv desku, na tu králikářské pletivou. Omítnout omítačkou a poté nahodit klasickou maltou. Co vy na to? Nechci aby mi to po chvíli spadlo. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Já nejsem kutil, ale měla jsem v podkroví stejný problém. Když mi řemeslník krásně podkroví obložil dřevem a vymaloval, při silném dešti a vichřici zateklo do komína a opět se objevily rezavé fleky. *uf* A tak to vyřešil následovně, že celý komín obložil sádrokartonem (pokud dobře pamatuji na takových kovových šprinclích) a od té doby byl pokoj. Možná, že dneska již existuje ještě lepší materiál, domeček jsem rekonstruovala asi před 12 roky. *placni*

rajnoch*
hodnocení

U mě tam zatýkat nemůže (komín jsem zroural) ta pec tam jenom proto že se mi nevyplatí jí bourat. Taky mě to s tím sádrošem napadlo, ale v celým objektu dělám něco jako škrábané omítky a ná sádrokarton bych se bál dávat normální maltu. Ale jinak díky za názor.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den spravne by se to mel aspon poadne vydrbat a odmastit ale asi se vam to nepovede tak udejte predstenu ze sdk na late treba a mate po starostech nebo mfp,osb desku ale musite mit parozabranu za tim

rajnoch*
hodnocení

K čemu je ta parozábrana dobrá? Nestačí dát tam jen plachtu abych oddělil zeď od desky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]