Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, opravuji starší dům, který přestavuji na dílnu. V jedné místnosti se původně nacházela pec. Na výšku cca 2,5 a šířku 2m. Otvor ve zdi jsem již zazdil. Ovšem po cca 1 měsíci se na zdi začali objevovat černé fleky od sazí (pec jsem totiž nevyčistil a sazí tam bylo opravdu dost). Nechci aby mi fleky vylezli i přes omítku. Chci proto omítku od zdi nějak odizolovat. Napadlo mě za zeď přidělat igelit a přes ten navrtat osv desku, na tu králikářské pletivou. Omítnout omítačkou a poté nahodit klasickou maltou. Co vy na to? Nechci aby mi to po chvíli spadlo.
Já nejsem kutil, ale měla jsem v podkroví stejný problém. Když mi řemeslník krásně podkroví obložil dřevem a vymaloval, při silném dešti a vichřici zateklo do komína a opět se objevily rezavé fleky. A tak to vyřešil následovně, že celý komín obložil sádrokartonem (pokud dobře pamatuji na takových kovových šprinclích) a od té doby byl pokoj. Možná, že dneska již existuje ještě lepší materiál, domeček jsem rekonstruovala asi před 12 roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.