Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou skladbu podlahy 35 cm?

Od: lazar9* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

stavíme nový bungalov a nyní řeším správnost skladby podlahy /nad podkladním betonem a izolací/.

Dle projektu je navržena 350mm:

- podlahová krytina 12 - 25 mm

- cementový potěr s kari sítí 150x150x6mm 88 - 75 mm

- lepenka A 400/H, folie

- styrodur 3035 CS 250 mm

Rozhodli jsme se pro podlahové vytápění, pro které je zřejmě nejvhodnější anhydrit.

Tento se prý realizuje v síle max. 40-50 mm. V současnosti tedy řeším hned několik dotazů:

a/ je lépe pro podlahovku nahradit cem. potěr anhydritem?

b/ dá mi součet systémové desky anhydrit těch 88 mm pod dlažbu?

c/ nemůže se těch 250 mm styroduru nějak prošlápnout?

d/ nepoužít místo styroduru něco jiného?

e/ použít anhydrit i v koupelně a techn. místnosti

f/ jakou skladbu do garáže?

Předem děkuji za jakékoli odpovědi. Ondra.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Řešit jinak,než dvojdeskou rigidur,pokládám za zastaralost.Na vyrovnaný beton s hydroizolací položit podlahový polystyren .ten vytvoří dokonalou rovinu.Izolace by neměla být slabší,než 20 cm.Nejlépe dvě vrstvy po 10 cm a na ni se položí systémová deska pro upevnění trubky topení.Trubka se zaleje Anhydritem jen po povrch systémovky,nebo jen mírně nad něj.Po zatvrdnutí by mělo stačit dvojitý Rigidur s mezerou kolem stěn,zastříknutou PUR pěnou.Na to už se poklade dlažba,nebo třeba lino.

JABRAKA

Zajimalo by me jak se takovy tenoucky rastr z anhydridu (jen vyplnene mezirky mezi hadicemi) bude po zatopeni chovat. Vzdyt to musi komplet popraskat! Nehlede na to ze pokud na to dam potom treba ten rigidur tak prenaseni tepla nebude uplne idealni, protoze mezi deskou rigiduru a anhydridem bude vzdy nejaka vzduchova mezirka. A nakonec vubec nechapu, kdyz uz tam budu mit firmu co mi lije anhydrid, proc to nevylit komplet tak jak se to ma delat tech 5cm a muzu rovnou lepit dlazbu.
Tady mi to Jabrako neprijde jako uplne koser prosazovat zrovna takoveto kockopes reseni jen aby tam byl rigidur.

lazar9*
hodnocení

A co když podkladní beton (základová deska) není vyrovnaný? Stavíme bungalov se ZP 250 m2 a uprostřed jim to "ujelo" o cca 4cm

hodnocení

0x

a)
Ano pro podlahovku je anhydrid vhodnejsi nez cem. poter. Lepe obtece hadici, vrstva muze byt tensi a vysledny povrch je krasne rovny, ale je to tak jako vse o penezich. Nevim jaky typ stavebnika jste, nekdo stavi a ma v rozpoctu rezervy, ktere muze postradat, nekdo stavi a obraci kazdou korunu aby vubec dostavel. Zkuste si nechat udelat nabidku na m2 anhydridu a pak si spocitejte kolik vas to bude stat pokud si beton namichate sam.
b)
doporucuji nakoupit systemovou desku, (ruzni vyrobci maji ruzne vysky) a potom dokoupit zbytek izolace takove tloustky aby mi to dalo pozadovanou vysku na anhydrid s podl.krytinou .
c)
Styrodur je kvalitni izolace, skoro bych rekl ze pokud se jedna o normalni rodinny domek az zbytecne moc. Taky stoji pomalu dvakrat tolik co plne dostacujici EPS 100 Z.
d)
viz c)
e)
pokud se na anhydrid pouzije kvalitni tekuta hydroizolace, muze byt i v koupelne a techn. mistnosti
f)
10 cm betonu + kari sit

lazar9*
hodnocení

f)

a těch 25cm styroduru/EPS 100 Z tam tedy zachovat? Zvládne to zátěž osobního auta?

g)

Ještě by mne zajímalo, jak se řeší nerovnost základové desky...až anhydritem?

f)
Zalezi na tom zda chcete mit podlahu garaze ve stejne vysce jako zbytek domu a bude li garaz vytapena.
EPS 100 Z na osobni auto co se tyce zateze nebude problem, dulezitejsi je dostatecna betonova armovana roznaseci vrstva.
Pokud nebude garaz vytapena na pokojovou teplotu, dal bych izolace mene, Tu nizsi podlahu v garazi bych videl take jako plus. Pokud se v garazi neco vyleje, nebudete to mit v dome.

g)
Pokud tam mate 4cm a podlahovku, uz bych to asi nejak resil. Nejjednodussi je vzit si pisek, rozsypat ho v tenke vrstve po podlaze, nechat vyschnout a dlouhou lati ho stahnout do roviny. Pokud mate tu 4cm diru uprostred mistnosti pujde to krasne.
Pak staci opatrne polozit EPS

lazar9*
hodnocení

f)

no pro bungalov jsme se rozhodli, protoze jsem nechteli schody, ale myslenka nizsi podlahy v garazi je zajimava, mozna by bylo dobre ji i vyspadovat?

s podlahovkou v garazi samozrejme nepocitam, bude tam jen male teleso prip. primotop

g) delalo to tusim max 4cm uprostred desky (ZP 250m2)

a ten pisek rozsypat na kterou vrstvu? na beton? jiz jsou zalozene pricky tzn. pasy hydroizolace uz jsou.

f) Bylo by to nejen dobre ale i uzitecne. Vyspadoval bych to doprostred garaze a hodil tam maly kanalek s trativodem nebo malinkou jimkou. Netusim zda je to podle norem, ta jimka by asi byla spravnejsi reseni.
Slysel jsem o lidech co si to vyspadovali ven pred garaz a po tom co jim v zime auto v garazi roztalo a voda vytekla ven, neotevreli primrzla vrata.

g) pisek se rozsype az na hotovou hydroizolaci. Jde o to jaka nerovnost je v jedne mistnosti, ne o celek.

lazar9*
hodnocení

g) a nemuze ten pisek tu izolaci nejak poskodit?

Netusim jak by mohl pisek poskodit polystyren ;).

lazar9*
hodnocení

myslel jsem tu hydroizolaci

Ani tu ne, ale pokud chcete mit klidnejsi spani, pouzijte jemnejsi kopany pisek co se dava do omitek.

doplněno 27.09.10 21:37:

Pokud chcete "profesionalnejsi" reseni, staci zadat treba na seznamu slovo podsyp a vyjede vam pytlovana smes od nekolika vyrobcu. Co do vyrovnani podlahy to bude s piskem asi to samy, jen to bude mit asi i nejake tepelneizolacni vlastnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]