Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych zrenovoval starou dřevěnou dětskou postýlku. Chtěl bych současný bezbarvý lak osmirkovat a pak dřevo ošetřit a nalakovat.
Jaké přípravky použít aby to neublížilo dítěti, když se do dřeva třeba zakousne?
Díky za radu.
xcerv .
Barva na dřevo
Pro nalakování dětské postýlky můžete použít kvalitní bezbarvý lak Purlet ( lesk, mat,polomat nebo mat ). Nátěr má velmi dobré mechanické vlastnosti, je plně omyvatelný a je schválen i pro povrchové úpravy dětského nábytku a hraček. Podrobnější informace o výrobku naleznete na www.teluria.cz .
Karina
Dobrý den určitě využijte lak vhodný pro povrchovou úpravu hraček. Např. balakryl.cz/...
Oleje a vosky jsou také dobré, ale už nejsou tak dobře omyvatelné, zanáší se špínou. Hodně zdaru!
Zdravim,
Ja jsem to sveho casu resit tak, ze jsem celou postylku obrousil, vytmelit nerovnosti s tmelem na vodni bazi. Nasledne napustil specialnim voskem urcenym pro styk s potravinami a nanesl ve trech vrstvach leskly lak urceny pro styk s potravinama, veskery potrebny veci jsem sehnal v bauhausu.
Nedávno jsem renovoval tu skládací dětskou stoličku ke stolu (po rozložení jako stolek na hraní). Broušení šmirglem je dřina a špína, resp. prach. Celou stoličku jsem rozklížil a rozebral, starý lak jsem oškrabal ocelovou cidlinou, to je taková ocelová planžeta s ostrými hranami, nahradit se dá i ostrou hranou skleněných střepů. Šmirglem berete velkou plochu najednou, třeba větší sílu, cidlinou nebo sklem odebírám lak nebo i dřevo z podstatně menší plochy na jeden tah, teda se tak nenadřu. Přitlačením reguluji tloušťku ubíraného materiálu, rovnou plochou cidliny neprobrousím plochu na jednom místě. Hodí se výtečně i na broušení dýhovaných ploch, oproti například vibrační brusce, kde trocha nepozornosti může zapříčinit probroušení do hloubky.
Nátěr dnes není problém, existují vodou ředitelné bezbarvé i barevné. Vámi vzpomínané zakousnutí do šprunclíku postýlky je nic proti tomu, co takové batole dokáže pochytat rukami a potom olízat. Však to poznáme, co do ruky, to do pusy. Prožili jsme to všichni a přežili jsme to ve zdraví . A trocha imunity neškodí, čistota je jen půl zdraví...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.