Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Luxfery - potřebuji speciální maltu?

Od: luk* odpovědí: 3 změna:
Chci nad dveřmi v koupelně udělat 3 řady luxfer po 5ks. Zajímalo by mě jestli musím použít speciální maltu (vetromalta) nebo postačuje zdící a spárovací malta pro lícové zdivo, jak mi bylo porazeno ve stavebninách. A další dotaz. Zda je nutné dávat na tuto plochu luxfer ocelové výztuže mezi řady luxfer...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

none*
hodnocení

0x

Mám na nosné stěně kuchyňské linky jednu řadu s běžnou maltou bez výztuže. Zatím po dvou letech s tím nemám problém. Možná proto, že v interiéru nejsou teplotní výkyvy a horní strana je od stropu oddělena montážní pěnou. Ve Vaší aplikaci na tři řady, bych možná o pružné vetromaltě bez vyztuže uvažoval.

unknown.rajce.idnes.cz/...

luk*
hodnocení

0x
Tak jsem použil zdící maltu na lícové zdivo a vypadá to slibně...

hodnocení

0x
Zdění luxfreů
Otázka: Dobrý den,máte v nabídce maltu pro zdění luxferů? Děkuji Adámek. Adámek
Odpověď: Výběr vhodné malty zavisí na tom, kde jsou luxfery umístěny (na stěně oddělující vnitřní prostory nebo na obvodové zdi), potom jak velké jsou plochy zděné z luxfer.
a) Luxfery na obvodové zdi vhodnou maltou je tepeně izolační malta Supertherm TM, ale pouze do max. pohledové plochy 1 m2. Při větších rozměrech se musí plocha rozčlenit na plochy cca 1 m2 a v techto ložných a styčných sparách se luxfery zdí na cementovou maltu - nejvhodnější je Zdicí a spárovací malta pro lícové zdivo do které se vkádají výztužné ocelové pruty, v těchto místech je však problém s promrzáním.
b) Na stěně oddělující vnitřní prostory Zde je nejvhodnější Zdicí a spárovací malta pro lícové zdivo, kde se ve větších plochách vkládají pro zesílení ocelové pruty opět po cca 1 m2.
Pokud je nutná hladká nebo barevná úptava použije se spárovací malta po keramické obklady a dlažby.
Odpovídal: Ing. Miroslav Motešický - útvar technologie a podpory prodeje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]