Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakončení zdí s terénem

Od: jenda1100 odpovědí: 4 změna:

Mám suterén zakopaný do stráně - prakticky zpředu domu je 20cm sokl nad zemí a v zadní části domu je suterén skoro o patro v zemi.

Hydroizolaci mám ukončenou nad terénem nerezovou lištou (zdivo, penetrační nátěr, extr.polystyren, nopová folie, hlína).

Nechci dělat přímo chodníčky kolem baráku, takže můj dotaz zní:

Co je nejlepší:

- vykopat třeba 0,5m díru a vysypat oblázky,

- vysypat štěrkem nebo pískem mezi obrubníček a zeď a zakrýt betonovými deskami

- nechat trávu růst až ke zdi - nopovka zeď ochrání (ale to by se asi blbě sekalo a izolace by se mohla poškodit)

- něco úplně jiného -?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jendo, nejlepší řešení nenajdete, vždy bude ještě lepší. Nevím co sledujete tímto opatřením. Klidně bych dal betonový zahradní obrubník k fasádě, aby se chránila omítka před sekáním trávy.

Nic jiného není třeba.

hodnocení

1x

okapový úzký chodníček z dlaždice 30/30 je podle mého názoru velmi pěkný. zkusil bych jej. Tráva u zdi není optimální.

Míro, právě že nechce ten chodníček, já bych klidně i trávu bez betonu...

ale je to o tom, co se komu líbí,

:)

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud tam máš nopovku,tak bych s tím nic nedělal.Doplňuje se drenážní flexi trubkou.Pod oblázky do hloubky asi 20 cm de¨j geotextilii,aby se hlína nezanesla až dolů.Nahoře trávu a plevel likviduj a nech to pěkně větrat..

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]