Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký dodavatel elektřiny?

Od: york* odpovědí: 7 změna:

Mám v patrovém baráku přímotopy, tak uvažuji o "změně dodavatele" protože od EON České B. je to dost nářez. Mám ovšem určité obavy abych nenaletěl a aby zas za rok nebylo vše naopak. Máte nějaké praktické zkušenosti nebo tip? Zajímavě vypadá Centropol, ale kdo ví... díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

My máme elektřinu od ČEZ Prodej, a přecházíme k ČEZU od RWE s plynem, takže napíšu svou zkušenost, bude to asi dost podobné.

Ten ČEZ garantuje za plyn nižší cenu než RWE, vy se za to upíšete např. až do konce rok 2011. Samozřejmě, pokud nebude plyn od ČEZu levnější, máte právo odstoupit od smlouvy. Hledejte a ptejte se, klidně volejte na ty jejich linky, otravujte je. Když jsme počítali s úsporou 5% oproti RWE, vyšla nám úspora 3000,- Kč. (někdo si řekne nic moc, ale nám to za to stojí...)

S tou elektřinou to bude určitě fungovat na podobném systému.

já souhlasím...proč nakupovat v jednom hypermárketu, když jsou jich tu desítky jiných. Slyšel jsem i názory na zbytečnost měnit dodavatele,ale těm nefandím...nevidí jaksi do hloubky problému. I kdyby ste ušetřili 500 pořád se to vyplatí a trh se tím umravní... protože statisíce domácností v součtu ušetří stamiliony a ty nezůstanou v měšcích monopolů aleprávě v domácnostech a to je pro spotřebitele dobře . . .ne. Někdo naopak tvrdí, žeje lepší nic neměnit a tím pádem souhlasit s naší "drahou" elektřinou. Já jsem tedy proti takovému postoji.

york*
hodnocení

Jasně přejít není problém ale mne zajímají spíše praktické zkušenosti . Ono všude také platí .. když ptáčka lapají...

hodnocení

0x

na www.eru.cz jste se díval? Tam můžete vybírat, i kalkulovat náklady na elektřinu! Volil bych raději z dodavatelů uvedených na těchto stránkách. Což Vámi uváděný nevím zda-li je.

elektron
hodnocení

0x

V posledním Právu, či jak se to teď jmenuje je tabulka poskytovatelů, rozdíly nic moc a ani nemohou být,, malý levný jednou padne. Poplatky při změně a jiné chytáky...

york*
hodnocení

Tak jsem spočítal úsporu cca 5 tisíc, ale obavy ze změny přetrvávají.

pro "PánaBoha" čeho máte obavy. Za rok dostanete fakturu - nebudete spokojení - měníte opět dodavatele. Je však potřeba mít na paměti, že je třeba valstně žádat min. 6 týdnů před uplynutím jednoho roku od uzavření smlouvy. Pokud to je později, již pravděpodobně budete muset zůstat u stávajícího dodavatele elektřiny další jeden rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]