Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám ve sklepě dílnu na nářadí,je omítnutá už pár let,je do ní přístup vzduchu,není tam vlhko,ale přesto mi tam rezaví skoro všechno nářadí.Kromě např.nové sady šroubováků.Starší kovová kladívka,kleště,klíče,to všechno je rezavé.Kde může být problém?
to bude nejspise tou vlchkosti v tom sklepe, zkuste si poridit pohlcovač vlhkosti
da se poridit za 150 kc viz odkaz
Myslím, že pohlcovač vlhkosti je dobrý nápad, ale nejlepší bude uložit nářadí ve sklepě do uzavřeného šuplíku, krabice nebo čehokoliv co je aspoň trochu uzavřené a do toho prostoru k nářadí ten pohlcovač přidat. Potom bude účinek pohlcovače nejlepší a zároveň se podstatně prodlouží jeho životnost.
Pak odpadne nutnost ošetřovat takto skladované nářadí proti korozi a zároveň bude vždy nachystané k použití a nebude špinit.
Zavolat znalce, odborníky a přesvědčit je, že jste vynalezl "AMERIKU"
páč toto " není tam vlhko,ale přesto mi tam rezaví skoro všechno" to je na nobelovku.
doplněno 23.09.10 15:19:zajdo, já Vás nechci zlobit, ...
pokud je v prostoru vlhko, bude nářadí vždy vlhnout a rezetět, popřípadě korodovat.. Pokud ho budete chránit mastnou ochranou proti rezu, tak se budete umazavat při jeho používání.
Některé nářadí lze opatřit barvou, lépe se pak hledá, některé přemístit do suché bedýnky a podobně.
Zajdo pokud nebude sklep řádně odvětrán tak tam bude "vercajk" vesele rezavět dál. To by jste musel po každém použítí nakonzervovat vrstvou vazeliny nebo ochraného vosku a před použitím otřít, což je dost šílené. Ve sklepě bude vždycky větší vzdušná vlhkost než nadzemní místnosti , proto je potřeba to odvětrání pořádné a pokud to jde tak okno.
Kdysi se dělali "nerezavějící hřebíky" kalením v oleji. Takže nářadí rozžhavte autogenem a vhoďte do olejové lázně, pak vytřete do sucha. Vím, že se to hodně špatně realizuje...
JInak zbývá už jenom natřít barvou-která se bude při používání loupat a nebo vyřešit vlhkost v místnosti.
Nemění se vám v místnosti rychle teplota (noc/den) že by na nářadí kondenzovala vlhkost ze vzduchu? Při normální vlhkosti o které píšete nářadí přeci nerezne!
Asi to odvětrané není, díry tam sice jsou, otázka kde, ale hlavně musí to tam proudit! Změřit tu vlhkost, zjistit proudění vzduchu a když tak nucený oběh. Jak je to s hladinou vody ... v suchu nerezaví, nejsou tam nějaké chemikálie?
S tím větráním to není tak jednoduché - pokud je sklep chladný, tak (hlavně v létě) vletí teplý vzduch dovnitř, tam se ochladí a voda zkondenzuje - tím naopak vlhkost ve sklepě zvýšíte.
Já jsem to provizorně vyřešil dřevěnou skříňkou zvenku pobitou lepenkou a uvnitř odvlhčovač vzduchu za 200,-, funguje to dobře.
Ještě pokud tam máte kyselinu (sírovou, chlorovodíkovou), tak to může reznout kvůli tomu.
Tak sem nelezte
My ostatní si rádi přečteme, co všechno se dá dělat když nářadí ve sklepě rezne. Nebo snad protože Zajda šel pryč, tak to tu zavřem a nejlíp i smažem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.