Nejste přihlášen/a.
Jak vyřešit zápach studny, která je v jedné z přízemních místností domu. Je na ní betonový dekl s úchytem a vedle odvětrávací trubka (nyní zadělaná). V místnosti chceme vytvořit byt (konkrétně místnost koupelny a WC), tak nevíme jestli studnu úplně zaizolovat novou betonovou podlahou, předtím však vyčistit? popř. zda studnu nějak zrušit nebo udělat nivelační potěr + zaizolovat + nechat speciální dekl na otevírání? Čitění studně za 10-15 tis se mi moc nechce. Díky předem za odpovědi.
Pokud se studna nepoužívá,vytvářejí v ní sirné bakterie sírovodík.V každém případě bych použil odvětrání aspoň 100 trubkou ven mimo dům.Do studny nalej litr SAVA.
JABRAKA
Co spodní vody? Tu trubku myslíte 100 mm ven z domu? Máme právě vedle kopat odpady, tak bychom to udělali současně. Díky za odpověď
Odvětrat studnu - samostatně, nikoliv s kanalizací, to byste jí znehodnotil bakteriemi!
Pak není třeba studnu ani znehodnocovat savem atd...
Pokud se tam chystáte budovat, využíval bych studnu na splachování WC a zalévání zahrady, plnění bazénu. Pokud bude odvětraná a bude mít odběr, nebude zapáchat a bude Vám i šetřit peníze.
Kanalizaci jsem myslel samostatné nezávislé vedení vedle studny, šlo spíše o to, že když je to rozkopané, přihodíme sam.trubku.Už jsem také uvažoval o využití studny na WC, ale musel bych ji prvně nechat vyčistit. Nebo lze studnu vyčistit sám? Lze opravdu jen jednoduše vybrat písek, kal, spustit čerpadlo apod. a je to? Co čerpadlo vydrží to vlhké prostředí? Co chlad v zimě? Děkuji za odpovědi i ty co případně přijdou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.