Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Máme novostavbu, bydlíme tady asi rok a máme hooodně pavouků? Zatím jsou v přízemí, ale děsím se, že půjdou i výš. Nemám z nich "strach" ani se neštítím, ale na moje gusto jich už je víc než dost! Jsou to ti s velkým tělíčkem a dlouhýma nohama
Člověk než si obuje boty musí x-krát vyklepat obuv. Děsím se návštěv! Díky za radu ![]()
Dobrý den, ač se to nezdá, pavouci jsou čistotumilující tvorové. Určitě jste si všimli, že jsou obvykle tam, kde je opravdu uklizeno. Asi nejlepší by bylo je vymést a pravidelně takto činívat. V rodinných domcích jsou bohužel pavouci běžnými obyvateli. Nemyslím si, že by nějaké insektisidy je pomohly vyhubit. Stejně za chvíli nalezou další.
Je to opravdu marný boj. V domku si najdou své úkryty a občas se dostanou i do obytných místností. Já z nich mám docela panickou hrůzu. Po přestěhování do bytu jsem celkem v pohodě, občas se objeví nějaký menší a toho si nechám pro štěstí. Ale i zde jich je prý ve sklepě dost, tak čekám, kdy se vypraví i do patra. Kdysi mi namíchal deratizér nějaký postřik, který není jedovatý a může se stříkat v bytě. Ovšem to byla možná jenom taková útěcha, protože i když jsem postříkala všechny možné škvíry, stejně zase nějaký pořádný macek přeběhl na podlaze. ![]()
Já se jich taky bojím - štítím. Ještě horší je, že je nedokážu zabít. To jsem udělala jednou a jak to v něm zakřupalo, tak ... hrůza. Takže pološílená hrůzou pavouky chytám do sklenice a odnáším ven.
Nevím co se ve mě stalo, ale poslední rok nedokážu zabít ani mouchu.
Jsem asi blázen, ale i mouchy odháním novinama k oknu, aby odletěly. :D
Máme taky spoustu pavouků, pavučiny smetu a pavouka dám na chvíli provětrat ven. Pavouk určitě patří mezi DOMÁCÍ ZVÍŘATA, protože se k nám vždycky vrátí. Pochopil jsem, že i ten nejtučnejší pavouk je přece pro štěstí, protože nám sežral už mnoho naších domácích much, o jejichž hygieně bych dost pochyboval. Pokuď jste jen trochu zvyklí na hygienu, tak pavoučí síť Vám udělá lepší službu než moderní sítě do dveří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.