Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně podkladu který by měl přijít pod parkety. Mám možnost koupit starší parkety za slušnou cenu a chtěl bych je použít v právě rekounstruovaném bytě do obýv. pokoje. Pokoj se nachází v suterénu v cihlovém domě. Podlaha je pouze vylitá betonem s nerovnostma +- 1 cm na m2. Zajímalo by mě co byste mi poradili za nejlepší a třeba i nejlevnější řešení čím beton srovnat a třeba i odizolovat jestli to bude potřeba. Napadli mě OSB desky, protože nivelovat asi 25 m2 mi přijde jako drahé. Jestli je ovšem možné parkety na osb desky nalepit. S broušením a lakováním už zkušenosti mám už sem je dvakrát brousil..
Děkuji za Vaše názory a odpovědi
Doporučil bych dřevovláknitou desku HOBRU,tu nalepit nízkoexpanzní pěnou na ten beton.Pokud jsou na betonu nějaká vystouplá místa,přebrousit.Stačí jen starým brusným kotoučem ručne naplocho.Pak vyluxovat a lepit desku.Levnější jako OSB,jsou i desky sádrovláknité RIGIDUR s perfektním povrchem.
JABRAKA
Myslím, že vyrovnání samotného betonu se nevyhnete, i když tam pak dáte OSB desky a pak přilepíte parkety. Což lze, lepit parkety můžete např. tímto lepidlem.Nivelačka bude asi nejlepší. No a nikdo neříká že tam musí být nějaká drahá, na trhu jsou i levné, což myslím s uvažovanými OSB deskama naprosto vyhoví.Osobně rovnám třeba i stavebním lepidlem, ale chce to grif.
Lepidlo na parkety:
diky za odpovědi a ještě by mě zajímalo jestli není potřeba samotné desky něčím odizolovat proti případné vlhkosti. Do bytu se budeme teprve stěhovat tak nevím jaká tam bude v zimě vlhkost je to přece jen ve sklepě. Na desky se určitě poptám na jejich cenu. Ještě pro upřesnění na podlaze byly původně nalepeny samolep. korkové desky a na ní plov. podlaha, takže by tolik nerovná neměla být.
Díky a mějte se fajn
Pozor,pokud se týče sklepního bytu,a pod podlahou už není,než hlína,je tu problém se ztrátami tepla do země.Je potřeba zapřemýšlet i o změně sklatby podlahy.Tedy vybourat a začít od základů.A to je značně složitější.
JABRAKA
Ano byt je sklepní ale je už takhle postaven od začátku co barák stojí není to žádná předělávka takže doufám že je dostatečně odizolovaný už při stavbě baráku. Jestli je vlhký nemůžu posoudit teprve se do něj budu stěhovat. Myslel sem jestli třeba neprodávají nějaké folie nebo něco ale dnes sem se byl ptát u odborníků a říkali že se přijdou podívat ale i lepidlo samo o sobě že dokáže taky dobře izolovat, tak uvím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.