Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podlahy

Od: spikl odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych radu ohledně zateplení chadné podlahy v dětském pokoji. Bydlíme v nájemním cihlovém domě a pod dětským pokojem je vysoká vstupní klenbová chodba do domu - tudíž nejde zateplit strop (už jen kvůli památkářům:(). Majitelka domu souhlasila se zateplením podlahy pokoje. Je k tomu vhodný polystyren a OSB desky? Máme to vymyšleno s max 10cm schodkem. Prosím poraďte. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte to vymyšleno OK. EPS 100Z 2x4cm křížem, slepit k sobě pěnou, na to OSB 2x10mm a opět křížem. Na to jen silný koberec a hodný chlapec se spoustou hraček.

standam*

Milane mam vyzkousene, ze 2xOSB 12mm neni moc dobre. Jestli pamatujete chtel jsem to dat u sebe do podkrovi a pujdu do 2x15 nebo vice pripadne neco jineho.

Zkousel jsem to na polyfonu 3500 a potom na EPS 100, mozna 150 by bylo lepsi, ale to uz jsem nezkousel.

Stando, souhlas, tato skladba EPS a OSB není určeno k sobě na rošt, ale jelikož tazatel nemůže nad 10 cm, a rovnou plochou podlahu...

co jiného když MŮŽE jen podlahu!

standam*

Ja mel psal o plovoucce

ja bych ten cm ubral na vysce EPS a pridal na OSB deskach s tim, ze izolace bude s elastifikovaneho EPS napr. 6500

hodnocení

0x

To by asi šlo. Ale nedávno jsem v TV slyšel cosi o ovčí vlně. Ta prý taky není špatná a je to "In " . Ale nevím zda ji u nás dostanete...

cekropsi, ovčí vlan se používá již mnohoh let, bohužel cena je vysoká, ale ekologický matroš to je 1*

asi nemáte páru kolik to stojí . . . . *bzum*

doplněno 20.09.10 18:58:

(pro cekrops-e)

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,proč by nešla zateplit i klenba?Jednak z bezpečnostních důvodů se musí použít minerální vata,a tou se dá namodelovat jakýkoliv tvar.Jen mít správný kontakt u památkářů.Často se řeší třebas výměna oken za plastové u památkových objektů a při správném vzhledu to schválí.To by byla nejrychlejší i nejlevnější cesta,

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]