Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych snížit stavebního otvor pro dveře. Jedná se o snížení o 5 cm. Příčky jsou vyzděny z pálených příčkovek a překlady jsou tvořeny pozinkovaným plechem ve tvaru U, do kterého jsou vloženy na maltu další šáry cihel.
Navrhované řešení mám, dolepit zespodu na ten pozinkovaný plech ytongové tvárnice tl. 5 cm.
Bude toto řešení dostatečné? Mám nějak ošetřit povrch plechu před lepením? Bude lepený spoj dostatečně pevný? Chtěl bych ještě po nahození omítek přetáhnout tyto spoje lepidlem s perlinkou, má to smysl?
Děkuji za každou odpověď.
A proč nepoužijete tabuli fasádního polystyrenu, místo cihel? Ukotvovat hmoždinkou nemusíte. Na polystyren perlinku s lepidlem, pak štuk a je to.Vyspravuji takto běžně třeba i špalety při výměně starých kastlových oken.
Pokud to chapu dobre, jedna se o stavebni otvor kam prijdou futra, zaruben apod. EPS i Ytong a cokoli jineho je spatne, nejlepsi bude dat 1-2 jekle(zaseknout do bocnich zdi) apod. a sem upevnit futra.
Do stavebního otvoru pak přijdou obložky. Jde jen o snížení otvoru, šířka je tak jak má být, tzn. obložky budou na šířku držet. Nevím jak moc bude namáhaná ta vrchní část nad obložkami.
ja vim, ale i vrsek musi byt pevny, EPS urcite ne, Ytong... by se dal, ale obavam se praskani, porad bych dal dva jekle a rozmer napr. 75x40, zbytek vyplnit PUR penou. Staci to kousek zaseknout a mas hotovo.
Vrchní část zárubní nemá na pevnost (zazdění, zabetonování, zapěnění) vliv. U dveří na dvůr jsem nechával schválně stavební otvor o 5 větší než zárubně, právě na vnější zateplení polystyrenem. S dveřmi třískají děti a ještě za 10 let nic neupadlo ani nepopraskalo.
Nevím k čemu ty jekle tam budou dobrý? Co ponesou? 5cm ytongu?Při jejich zasekávání jen poruší uložení stávajícího pozinkovaného účka. Má v příčce o 5 cm vyšší stavební otvor a bude tam dávat obložkové zárubně, které se pěnují.Vaše řešení s jeklama je jen o 100Kč dražší než když tam dá polystyren s perlinkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.