Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování - jak namalovat na zeď stopy

Od: kecalka* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s malování např. lidských stop pomocí šablony na zeď? Nechce se mi kupovat samolepky, tak jsem myslela nakreslit pomocí nějaké šablony. Děkuji za nápady i třeba za fotky :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jsem*
hodnocení

0x

To chcete chodidlo dospěláka? Viděla jsem obtisky malýho dítěte, jak nohy, tak ruce. Existují barvy, které se používají na takovéto obtisky na papír, jsou neškodné. Používají je v ústavech s postiženými dětmi. No a pak stačí dítě vzít "na koně" a dostanete se až ke stropu. Že musí někdo druhý nožky vždycky natřít a obtisknout, to je snad jasný. *vtip*

jabraka*
hodnocení

0x

Existují na trhu samolepky s různými motivy,i ty stopy tam jsou,o ty ale nestojíš,Takže zbývá vystřihnout šablonu,Nejlépe ze silnějšího kartonu.po přiložení na stěnu ji zafixuj krycí malířskou páskou a pak hustou barvou,aby nestékala,nanes barvu malým válečkem přes šablonu.

JABRAKA

marenka*
hodnocení

0x

Tady jsem našla pěkný návod, na malování se šablonami, třeba si z toho něco vyberete. ;)

tikkurila.cz/...

riky99*
hodnocení

0x

Šablony jsem si vyráběla sama z tvrdého papíru, stačí A4. Doprostřed namalovat vzor a vystřihnout.Pak malým plochým štětcem (např. na vodovky ) pomalu od kraje ke středu začít vybarvovat jen obrys , jde o to, aby se nedostala barva pod okraj. Pak už jednoduše dovybarvíte střed , můžete i vytupovat střed houbičkou, či molitanem, ale nesmí být moc namočený. Když se stane nehoda ,nic se neděje, po uschnutí nakonec zamalujete nepřesnosti bílou barvou ( pokud máte bílé zdi ). Když Vám šablona zvlhne, tak ji vyšušte fénem nebo na topení a můžete pokračovat. Je dobré si vyrobit i víc šablon, pro každou barvu jednu . První mokrou šablonu jsem vždy dala sušit a šla dělat s další šablonou jinou barvu. Dělala jsem např. na zdi barevné puntíky ( kolečka cca 15 cm ) a mezi ně pruhované puntíky . Před 15ti lety ( to ještě nebyly Hornbachy a Baumaxy ) se mě každý ptal, kdo mi to dělal :).Je to pracné,ale výsledek stojí za to:) a můžete realizovat vlastní nápady.

jvn®
hodnocení

0x

jak byl ten slogan?

"když nevíte co by, naleznete to v OBI " *placni*

inulina*
hodnocení

0x

Nám se jednou kocou prošel po čerstvě natřeném parapetu na okně a byly tam stopy hned *frajer* Loni v pokojíčku jsem s dcerou dělala ručičky a nožičky kolem dveří. Natřela jsem jí ruce dětskýma barvama (něco jako tempery) a obtiskla. Malé se to samozřejmě líbilo, tatínkovi už moc ne, ale i tak to tam máme do dnes *palec*

doplněno 20.09.10 11:11:

*oprava: kocour

lidus*
hodnocení

0x

Dcera si stáhla z netu zvířata v coopy centru nechala zvětšit, přes kopírák překreslila na zdi a barvou Heet malovala, výsledek je úžasný. Stopy vám půjdou snadno.

happyroom
hodnocení

0x

Jmenuji se Jitka a pod názvem HappyRoom provádím dekorativní výzdobu zdí interiérů a exteriérů.
Náměty vychází z přání zákazníka. Pracuji dle vlastních návrhů i dle předloh. Mohu Vám pomoci navrhnout celkový styl interiéru, případně navrhnout obraz, který by atmosféru harmonicky dotvořil.
Prozatím se moje činnost rozděluje do následujících oblastí:
Malby a kresby - interiér exteriér
Tisk na malířské plátno - Vaše fotografie natištěné na plátně a zarámované

Malování - jak namalovat na zeď stopy
happyroom

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]