Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obklad v zahradním domku

Od: cniper* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, uvažuji o rekonstrukci dřevěného zahradního domku starého cca 2 roky. Rekonstrukcí mám na mysli pouze vnitřní stěny. Mou vizí je mít hladké stěny s co nejmenší finanční zátěží. Zahradní domek je vlastně trámová 10cm konstrukce, která je z vnější strany obložená 19mm palubkami a střechu pokrývá asfaltový čindel na 22mm OSB PD. Jelikož je samotný domek rozměrů 2,5 * 2 m, chtělo by to co nejmenší úbytek místa vevnitř. Jelikož tedy není nijak zateplená, a využitím bude dílna, zvažoval jsem následující: zda by stačilo na trámy přibít zelený SDK a přetřít fasádní barvou, aby něco vydržela.

Za každou připomínku, i dobrý nápad budu rád.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na vnitřní stěny této minidílny bych navrhoval nejlacinější sololit, pokud koupíte lakovaný, máte o starost méně, lacinější surový natřete k obrazu svému... Pochybuji, že jsou jen 4 rohové trámky, zřejmě bude mezi nimi ještě další na upevnění sololitu.

Sololit surový je tlustý 3,2 mm, tabule jsou většinou o rozměrech 1220 x 2750 mm. Přece jenom je o kus pevnější a odolnější nárazu jak sádrokarton, který by v dílničce mohl občas přijít k úrazu.

michal958*
hodnocení

0x

co sadrokarton?

cniper*
hodnocení

to jsem psal, že bych to viděl na zelený SDK a nějakou barvu, ale aby náhodou nezačal nějak praskat na trámové konstrukci. Přeci jen když bych udělal rošt z profilu, tak je to zas ubytek 10 cm na delku i sirku.

jabraka*
hodnocení

0x

Doporučil bych ti tento materiál - LAKOLIT - já ho mám ve formátu 250 x 350 cm.

JABRAKA

doplněno 18.09.10 09:16:

Zapoměl jsem odkaz:

laminocentrum.cz/...

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]