Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemožnost nahození jističe

Od: dedek83 odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem,

stala se mi jedna nemilá věc, včera mi v bytě z ničeho nic (ani nebyl zapnutý žádný spotřebič s vysokou spotřebou, jen lednička, notebook a nějaké to světlo) vypadl hlavní jistič, všechny ostatní zůstaly normálně nahozené. Když jsem se však tento jistič pokusil nahodit, okamžitě vypadl, i to přesto, že jsem nejdříve odpojil úplně vše ze zásuvek a vypnul všechny světla, v druhém kroku i vypnul všechny ostatní jističe.

Situace se nakonec povedla vyřešit tak, že jsem musel vypnout jistič u hodin, poté šel nahodit i hlavní jistič v bytě a následně všechny ostatní.

Napadá vás, kde by mohl být problém?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím jak je ten jistič starej,ale nemusí být problém nikde než v tom samotným jističi (a to může být i novej).Chce to hlavně elektrikáře,ten ví co dělat.Soudě podle toho co jste napsal tak bych řekl že ten jistič je v loji.Ještě dotaz,není to náhodou chránič?

dedek83
hodnocení

Tohle mě napadlo také.

Ano je to chránič, resp. je to pod ním napsané:) Bohužel nejsem elektrikář, takže neznám rozdíl...

standam*

to se muze stat, hlavne kdyz je to FI (chranic)

muze se ti i neco malo dostavat na zem a pak FI vypadne, muze to byt klidne i ta lednice

dulezite je ze vypadl tim te ochranil:) pokud se to bude opakovat zacal bych to resit a to napr. odpojenim lednice

bohuzel s nejvetsi pravdepodobnosti pujde nahodit a tak se nekdy tyto zavady spatne hledaji

dedek83
hodnocení

Díky za odpověď.

Jenom ještě nemohu najít vysvětlení, proč chránič nešel znovu zapnout i poté, co jsem odpojil všechny spotřebiče ze zásuvek, vypnul světla a dokonce vypnul i všechny jističe. Je tady nějaká možnost, krom vadného chrániče?

standam*

je to jen pristroj:) je tam civka mozna zbytkova indukce... apod.

na FI chranici mas tlacitko test, pri zapnutem FI a naslednem zmacknuti test tlacitka musi FI vypnout, takto muzes proverovat funkcnost

lui*

Ano je tu možností mnoho. Respektive jedna na mnoha místech. Svod fáze proti ochrannému vodiči. Ten mohl nastat kdekoliv za chráničem, směrem k zásuvkám a na jakémkoliv přístroji, připojeném třívodičovou šňůrou. Sežeňte si elektrikáře.

michal958*
hodnocení

0x

nebo muze byt nekde zkrat. nejsem elekrikar take moc tomu neroumim ale elektrika by to chtelo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]