Nejste přihlášen/a.
Nikde nemohu najít info o samotížném topení , spády trubek atd . Pptřebuji propojit krb s boilerem ale je mnoho názorů na toto zapojení a místo nejvyššího bodu v soustavě , toto místo opatřené odvzd.ventilkem je 1.krb 2.boiler je pro mne neznámé. pomůže te mi díky
4x
doplněno 16.09.10 05:29:
Samozřejmě je nutný pojistný přetlakový ventil!
Pokud budete chtít používat krb jen na ten bojler, je třeba uvážit, či vzniklý přebytek výkonu ( v bojleru už bude voda teplá až horká, a v krbu bude nadále hořet) nebude potřeba uskladňovat v akumulační nádrži.
Bohužel nepíšete, či budete mít i ÚT připojené na krb nebo topit jen krbem - krbovými kamny.
hejkal,
... k Vaší stručné, jasné a ( podle mého názoru ) zcela vyčerpávající radě se již - nic podstatného - snad ani nedá doplnit.
Vaše odpověď je ... nejenom na 1***, ale také ... na pořádný "kopec" bodíííííků. ![]()
pruměr trubek 50mm
počet kolen 11
délka celkového potrubí 13m
rozdíl výškový krb-boiler 45cm měřeno mezi středy vývodů
krb 4kw
ohřívač: Výkon výměníku při tep.spádu 80/ 60 °C 24 kw OKC 300 SOL
Výkon výměníku při tep.spádu 60/ 50 °C 13 kw
expanzní nádoba 18L
FIRMA KTERÁ MI PŘIPOJUJE TATO ZAŘÍZENÍ UMÍSTNILA NEJVYŠŠÍ BOD KE KRBU TO JE PŘESNĚ OBRÁCENĚ?
doplněno 16.09.10 12:03:Žádné další spotřebiče zapojený nebudou
45 cm výškový rozdíl je na samotíž dost málo. Dal bych tam měděnou trubičku 22 mm a oběhové čerpadlo - a boler by hřál jako blázen!
Voda v boileru se ohřeje ale po ukončení topení se cirkulace otočí a boiler se ochlazuje toto je nej problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.