Nejste přihlášen/a.
Nikde nemohu najít info o samotížném topení , spády trubek atd . Pptřebuji propojit krb s boilerem ale je mnoho názorů na toto zapojení a místo nejvyššího bodu v soustavě , toto místo opatřené odvzd.ventilkem je 1.krb 2.boiler je pro mne neznámé. pomůže te mi díky
Samozřejmě je nutný pojistný přetlakový ventil!
Pokud budete chtít používat krb jen na ten bojler, je třeba uvážit, či vzniklý přebytek výkonu ( v bojleru už bude voda teplá až horká, a v krbu bude nadále hořet) nebude potřeba uskladňovat v akumulační nádrži.
Bohužel nepíšete, či budete mít i ÚT připojené na krb nebo topit jen krbem - krbovými kamny.
hejkal,
... k Vaší stručné, jasné a ( podle mého názoru ) zcela vyčerpávající radě se již - nic podstatného - snad ani nedá doplnit.
Vaše odpověď je ... nejenom na 1***, ale také ... na pořádný "kopec" bodíííííků.
pruměr trubek 50mm
počet kolen 11
délka celkového potrubí 13m
rozdíl výškový krb-boiler 45cm měřeno mezi středy vývodů
krb 4kw
ohřívač: Výkon výměníku při tep.spádu 80/ 60 °C 24 kw OKC 300 SOL
Výkon výměníku při tep.spádu 60/ 50 °C 13 kw
expanzní nádoba 18L
FIRMA KTERÁ MI PŘIPOJUJE TATO ZAŘÍZENÍ UMÍSTNILA NEJVYŠŠÍ BOD KE KRBU TO JE PŘESNĚ OBRÁCENĚ?
doplněno 16.09.10 12:03:Žádné další spotřebiče zapojený nebudou
45 cm výškový rozdíl je na samotíž dost málo. Dal bych tam měděnou trubičku 22 mm a oběhové čerpadlo - a boler by hřál jako blázen!
Voda v boileru se ohřeje ale po ukončení topení se cirkulace otočí a boiler se ochlazuje toto je nej problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.