Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E.ON ElektřinaTrend24

Od: fred* odpovědí: 28 změna:

Zdravím, do 22.9 nabízí E.ON možnost fixace cen elektřiny na 2 roky. V souvistlosti s touto změnou jsem se rozhoupal poohlédnout se po alternativných poskytovatelých el. energie, přeci jenom, 2 roky je dlouhá doba. Poměrně výhodně vychází v tuto chvíli ČEZ, zde ovšem hrozí od nového roku zdražení, které se odhaduje až na 15%, což by mi u eonu se smlouvou na 2 roky nehrozilo, ani v roce 2012 se údajně zlevnění neočekává. Co si o tom myslíte? Určitě nezůstanu u současného tarifu eonu, který je velice nevýhodný, takže se rozhoduji mezi tou smlouvou na 2 roky nebo ČEZem.

Dále bych se chtěl zeptat, zda je možné změnit taruf/sazbu z D45d (přímotop - ten stejně nepoužíváme) na D02d (základní tarif s jedním časovým pásmem, vychází docela výhodně, ale nikde jsem se nedočetl, jestli je změna mezi těmito tarify možná, nebo jestli je tarif dán přímo jističem.

Díky všem za reakce.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

2x

Změnit sazbu z přímotopu na základní samozřejmě lze, vyžádalo by si to ale výměnu elektroměru za jednosazbový a demontáž obvodu spínacího relé HDO. Hodnotu jističe si můžete (pravděpodobně) ponechat, jeho vyšší hodnota ale znamená i vyšší stálý měsíční plat za příkon. Snížit jeho hodnotu lze bez poplatku, případné opětovné navýšení hodnoty se už ale platí (přibližně 500Kč za každý 1A jeho hodnoty).

Kalkulačka tarifů E-ONu (domácnosti): eon.cz/...

doplněno 16.09.10 00:46:

Dopl.: 1.Při snížení hodnoty hlavního jističe Vám dodavatel rezervuje dva roky původní hodnotu - návrat je tak bez výše uvedeného poplatku.

2. Pro změnu sazby, která si vyžádá zásah do elektroměrového rozvaděče budete pravděpodobně potřebovat novou revizní zprávu odběrného místa.

doplněno 17.09.10 00:10:

Celp: strašit nechci, takhle jsem to přečetl u odborníků... Praxe hovoří tedy jinak. Dík za opravu.

hodnocení

1x

nejlépe je asi zavolat na zákanickou linku. Pokud máte D45 a nepoužíváte přímotopy, asi bych to opravdu změnil. Dnes by Vám měl zdarma Váš poskytovatel nabídnout takovou sabu jaká vyhovuje vašim akt. potřebám, musíte si o to jen umět říci, přihlásit se. Těch produktů bude více ne jenom trend, oni Vám to rádi vysvětlí a přednesou. Obraťe se přímo tedy na ně.

miramira,

líbí se mi Vaše odpověď.

Pouze bych ji doplnil o to, že bych ten dotaz na možnosti konzultoval s více dodavateli ... a pak si vybral to, co mi nejlépe vyhovuje.

... zdravím. ;)

karina*
hodnocení

0x

fred, počkáme si spolu. Otázku jsem chtěla taky položit. Mě zajímá, v čem je ta výhoda upsání se na 2 roky. Sazba je garantovaná, to ano, ale negarantují ty další složky platby. Aby je pak nezdražily (distribuci, nájem hodin apod..) a nevyšlo to stejně nebo ještě dráž. V čem vy vidíte tu výhodu? Karina

fred*
hodnocení

sazba ale dělá největší část platby a ostatní ceny, pokud vím (distribuce určitě), jsou dány regulátorem, nejvíc mě vadí, že když to po 2 letech zapomenu vypovědět, tak to prodlouží o další rok

karina*

No, to je to, co se nikde nedozvíte. Sazby mění každé 2 nebo 3 měsíce. Udělal jsem špatnou zkušenost s plynem a obávám se , že u energie to bude fungovat podobně. Plyn jsme platili zálohou a běžně používali. Zálohy léta stačily, nikdy nebyl nedoplatek, občas přeplateček řádově v desetikorunách. Pak nastalo období, kdy jsme plyn nevyužívali. V tu chvíli stouply sazby za tyhle pohyblivé složky takovým způsobem, že jsme měli nedoplatek. Ve finále , když jsem to spočítala, tak jsem měla plyn o 32% dražší než když jsme ho používali.. A to bylo v době, kdy oficiálně RWE prezentoval , že se plyn zdraží o pouhých 5% *smich*. No, jak komu...Jistěže, energii bychom odebírali dál v té podobné výši, ale jistě se i tady najde cesta, jak zákazníkovi zdražit , když už si nechal cenu zafixovat. Mám k tomu trochu nedůvěru, pořád nejsem rozhodnutá co udělat. Karina

hodnocení

0x

Jedno je jiste, energie slevnovat nebudou..:D

fred*
hodnocení

v nejbližší době asi ne, ale výhledově by nemuselo být tak černě :)

celp*
hodnocení

0x

Ferdo nestrašte.Revizní zpráva není potřeba.Výměnu provádí technik dodavatele elektřiny.

fred*
hodnocení

@ferda : dík za vyčerpávající informace, jinak jak říkám, kdybych věděl, že nebude elektrika nějak výrazně zfražovat, tak jdu k ČEZu, ale vypadá to, že ty vyjde zhruba nastejno tak nebo tak

ferda60*

Ekonom tedy zdaleka nejsem, ale přijde mi, když se v současné době mzdy zmrazují nebo i někde snižují, že cena elektřiny nijak výrazně neporoste. Jeden z nových obchodníků s elektřinou snad prý nabízí pevnou cenu na 10 let dopředu. I z toho by se mohlo usuzovat, že ceny výrazněji nevzrostou (?).

Jak už tady ale někdo psal. Cena distribuce a další související služby vzhledem ke zvýšení DPH určitě neklesne. Když jde cena ropy nahoru tak se u nás zdražuje všechno i to co přímo s ropou jako benzín nesouvisí. Když ale cena ropy padne o několik desítek procent tak to tak rychle se slevňováním nejde. Když sem si přes některé kalkulátory spočítal úsporu, tak bych za plyn a elektřinu ušetřil zhruba 2x500Kč za rok. Vzhledem k různým nepředvídatelným problémům u nových dodavatelů, sem to zatím zavrhnul.

lujs,

s tou DPH ... jste trefil "hřebíček na hlavičku". *palec*

Naši volení "správci" státního majetku ... za 20 let velmi "úspěšného" vedení našeho státu ... "prošustrovali" ... snad všechno, co se jen "prošustrovat" dalo ... a ještě si dovolili vytvořit "pěkný" schodek . Proč by si ale vůbec ... s kvalitním hospodařením státu ... měli dělat těžkou hlavu? *tuc* Vždyť nasekat ... více než biliónový ... dluh státu ... je přece tak jednoduché. *frajer* ( ... a po nás - myšleno po působení našich volených - ať je třeba i potopa )

A úvahy ( ze strany malo- i velko-odběratelů energií ), že by - ceny energií - mohly stagnovat, či dokonce jít dolů, ... to je ( při nejmenším ) velmi naivní představa. - Zejména nyní, když už je úplně všem jasné, jakou díru je potřeba ( co nejrychleji ) "ucpat".

Stát má v energetických společnostech ( a to téměř ve všech ) svoje "akciové" podíly, takže je jasné, že bude potřeba zajistit, aby nejenom dividendy ze zisku těchto společností, ale i jejich daně ( a to co v co nejvyšší míře ) na konto státu "připlouvaly" nejlépe trvale.

Samozřejmě je otázkou, jak vysoké zisky těch energetických společností budou ... a tedy také, ... jak vysoké "zisky" ( nejenom státu ) ... budou z vyplácených dividend.

Zatímco energetické společnosti ... mají zisk pouze jeden *plac*( tj. pouze ze svého úspěšného hospodaření ),

... tak stát ... má zisky hned DVA! *ua*... *sok*

Jeden "zisk" státu ( prosvé úspěšné "pro-hospodařování"*smich* ) ... je v podobě daní( to - ve velmi hojné míře - z prodaných energií ... a VŠECH POTŘEBNÝCH doprovodných služeb ).

Druhý "zisk" státu ( pro své "pro-hospodařování"*smich**ua* ) ... je v podoběvyplacených dividend( to z úspěšného hospodaření energetických společností, ve kterých je stát mnohdy až téměř padesátiprocentním (?) akcionářem ... tedy stát je také docela úspěšným "kasír-majstrem"vyplacených dividend).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° No a ( z pohledu státu - na distribuci energií ) se pro naplnění ( prázdné? *nevi* ) státní kasy ... tak rýsuje hned několik cest, z nichž jedna může být ( třeba i postupně ) následující.

A. Může se odehrát to, že:

1) ... stát všem dodavatelům energií ... ( velkoryse ) NECHÁ ... nezvýšenou DAŇOVOU ZÁTĚŽ 2) ... ale všem těmto společnostem - NECHÁ ( mírně )otevřené "dveře" -pro volné zvyšování cen ( pro jistotu všech ) energií ( Přece, proč by měl být stát tím, kdo spotřebitele pěkně "odírá"? ... ať si to všeobecné "naštvání" *zed* odnesou dodavatelé energií, ... ne? *smich* )

A výsledek pro stání ( bolavou ) kasu?

a) ... i z malinko zvýšeného zisku dodavatelů energií ( pokud by - ze zvýšených cen - zisk pro stát byl *smich* ) ... by stát mohl získat také i ( o malinko ) vyšší úhradu na daních b)... no a stejně tak stát získá ... i o malinko vyšší podíl ze zisku ... v podobě vyplácených dividend

( Je zřejmé, že na této situaci by pak mohly celkem slušně vydělat všichni zúčastnění - tj. jak stát, tak všichni dodavatelé energií. )

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° B. Ale také se může odehrát to, že:

1) ... stát si může zahrát na "křečka" *smich* ... a všem ( nejenom ) dodavatelům energií ... ZVÝŠÍ DAŇOVOU ZÁTĚŽ ( nejlépe i o zisky, které by dodavatelé energií měli, kdyby - i jenom mírně - zvedly ceny za dodávané energie )

2) ... a zároveň stát těmto dodavatelům ... NECHÁ na jejich úvaze, ... zda ceny za dodávané energie ještě samy navýší, či je nechají v dosavadní výši ( tj. zůstanou na dále ve stejné výši )
( Stát si své kroky - za pomoci médií - "pěti" zmatenými větami zdůvodní *ua*... a prodejci energií dělejte si, co umíte. *bezim* )
A výsledek - pro stát?
a) ... stát si tak - velmi dobře - zajistí zisk ze zvýšených daní
b) ... a k tomu ještě zisk z výplaty dividend( ... z jakéhokoliv -úspěšného - hospodaření dodavatelů energií )
( Je pochopitelné, že na tom patrně nejvíce vydělá opět stát. )
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
C. Stejně tak se ale může odehrát i to, že stát ( pod vedením našich velmi zdatných ekonomů - viz naše státní dluhy ) se( např. zákonem - z velmi vážných důvodů ... v zájmu dalšího "života" našeho státu / třeba zase i pod hrozbou Řecka / ) náležitě postará :
1) ... nejenom o razantní zvýšení daní ( nejlépe nejen u energií )
2)... ale také "zabruslí" do nastavení "potřebných" ( rozuměj podstatně vyšších ) cen nejlépe "fšeckého" *smich*
( Samozřejmě si stát své opravdu "nezbytné" jednání ... nejlépe opět za vydatné pomoci médií ... patřičně zdůvodní, ... že uvedené kroky jsou zcela nezbytné, ... a že je potřeba si opět pořádně utáhnout opasky ... pro budoucí blaho nás všech *sok*. )
A výsledek - pro stát?
Z razantního zvýšených daní ... a z velmi "dobrého" hospodaření ( rozuměj - z výběru podstatně zvýšených daní { tj. často i z vyšších cen } ... a to nejenom u dodavatelů energií ) stát začne ... postupně velmi pomalu "flikovat" "schodky", které jsou výsledkem rozmařilého hospodaření( či méně kontrolovaného přemísťování ) našich státních hospodářů ... za uplynulých 20 let ( temna? ).
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Jak si jistě pozorný čtenář všiml, ve výčtu toho všeho, chybí výraznější zmínka o jedné skupině obyvatelstva tohoto státu.
Ano, je to tak! - Je to skupina těch, ... kteří to všechno mají zaplatit.
No a jak sami již delší dobu všichni víme, není vůbec žádným tajemstvím, kdo to bude.
Že je úplně jasné, že to ... z té strany nedobrovolných platičů ... bude i ve formě zisků z úhrad za energie ... o tom nelze vůbec pochybovat. *nevi*
Můj názor je ten, ... že máme-li omezit zbytečné vyhazování svých peněz ... právě za energie ... ( a to především na smazání schodků vytvořených státními ekonomickými diletanty ), ... pak nám patrně nezbývá nic jiného, než naši spotřebu energií ( pro naše "žití a bytí" ) získávat vhodnou kombinací z několika zdrojů ... nejlépe zcela nezávislých na dodavatelích, ... kteří nám:
1) ... energie u nás doma nabízejí ... za značně "přemrštěné" ceny *cert*
2) ... ale v zahraničí *afro* jsou ( "tytéž energie" *smich* ) ... nabízeny ... za "babku". *plac*
lujs, ... jak je vidět,
... ani to naše obyčejné topení ( či svícení ) není jenom tak, ... když nám do toho "kafrají" ... ti volení ... z Horní a Dolní. :D
... přeji příjemný den. ;)

doplněno 17.09.10 17:12:

Omlouvám se za ... úlety některých řádků. Proč je tomu tak, ... nevím. *nevi*

fred*
hodnocení

to je nějaká reklama? nebo jak se to týká tématu?

frede,

reklama by to byla, kdyby bylo ... konkrétně ... uvedeno, komu to prospěje.

Přejít z jednoho tarifu na druhý, či přejít od jednoho dodavatele k druhému, ... je pouze krátkodobé řešení, ze kterého nás všechny obyčejné lidi "vycvičí"monopoly, které na trhu ( nejenom ) s energiemi jednoznačně vládnou.

Prostě těmi řádky jsem chtěl jen povědět, že patrně nejlepší bude se s odběrem energií zařídit tak,abych byl na monopolních dodavatelích ... co nejméně ... závislý.

To je ... problém s odběrem energií řešit dlouhodobě, ... přesněji "vymazat"energetické "bumbrlíčky"ze seznamu svých dodavatelů ( popř. odebírat pouze nezbytné minimum ), ... protože ti dodavatelé budou energie pouze zdražovat. Oni ten byznys dělají pro zisk ... ne pro charitu.

Dnes ráno jsem si ... pouze náhodou ... přečetl následující články ... a je mi z toho ... asi víte jak, ... že?

novinky.cz/...

A celkem zajímavý je i další článek , ... zejména diskuzní příspěvky některých diskutujících, kteří se v dané problematice asi i trochu více vyznají.

aktualne.centrum.cz/...

... takže žádná reklama. *nevi*

musím souhlasit se z...777,bohužel český národ je trochu krátkozraký... stačí zajet do rakouska kde mají mnohem vyšší platy a elektřinu stejně drahou a možná i levnější, větřáků jsou tam tisíce a přeci to jde. Stejně s naftou - vláda a stát tomu nečině přihlíží páč z čecháčka chcou vyždímat jak dojný krávy maximum. Mj. ted se Český stát resp. vláda asi docela podivila, když všichni tankují PHM v Polsku, Slovensku, Rakousku, Maďarsku a u nás se díky drahým daním netankuje, takže nevybíráme na tomto daně jaké bysme zrovna teď dost potřebovali, a tak na tom bude ještě hůř než byl. bohužel.

miramira,

díky za Váš názor.

U nás v Česku by musel nejdříve mít někdo ( z kompetentních ) zájem ... něco rozumného v té věci udělat.

Bohužel, je to všechno na "slepé koleji", takže proto ten můj "pesimismus" ... k další spolupráci *smich* s dodavateli energií ... současného "ražení". *cert**smich* ... ;)

frede, ... vím, není to konkrétní rada k Vašemu rozhodnutí,... ale je dobré vědět, co se děje kolem ... a vlastně být neustále ve "střehu". *cert**nevi*

Vlastně jsem na všechno "trefil"jen náhodou, protože svůj čas věnuji i jiným ... podstatně zajímavějším ... oblastem, než je ... tlachání našich politiků, jak je potřeba zvýšit ceny tam, či tam, ... protože je to nutné. *bzum* ( Baťa krizi řešil snížením cen svých výrobků o 50% ... a jeden z mála tehdejší krizi přežil bez likvidačních následků. Ale naši "všeumělci"všechno raději zdraží ... a "hyn sa hukáže". Chlapci a děvčata, kteří o tom všem rozhodují, mají ... nás obyčejné člobrdíky prostě ... "na háku". *sok*

Stojí za to si - v tom následujícím článku - to video poslechnout až do konce, ... zejména, jak se vzniklá situace dotkne našich zákazníků ... tedy nás všech. Opravdu zajímavé informace. Samozřejmě je potřeba brát i tyto informace s určitou rezervou, ... ale alespoň uvidíme, jakým směrem se bude vše ubírat ... včetně cen energií. V minulosti jsme uhlí vozili ( za "babku") do Německa. No a Němci to uhlí "vyšlechtili"*smich* ... a podle "smlouvy"nám ho teď - údajně - vozí do naší opatovické elektrárny ... za "hubičku".

ct24.cz/...

... a nevynechal bych ani následující článek.

... také stojí za to, vědět, jak "bleskově"pronikají informace pro naši širokou veřejnost.

ct24.cz/...

... ... situace je tam na tohoto zelenajícího panáčka ... *blee*

karina*

zvedavec777, to jste nám ale vůbec nepomohl. Neřešíme to, na čem se napakuje stát, ale to, zda je či není výhodné nechat si na 2 roky zafixovat cenu elekřiny od E-ONU. Karina

karina,

je možné to brát i tak, jak sama píšete.

Ano, konkrétní radu, zda se na dva roky "uvázat" k některému dodavateli, či mít "svobodu" rozhodování, jsem skutečně nedal.

Ono to totiž není tak jednoduché, protože potřeby energií u odběratelů ( tedy u nás spotřebitelů ) nejsou u všech stejné, takže každému odběrateli může nakonec vyhovovat i něco jiného.

Domnívám se ale, že tou nejzákladnější podmínkou je seznámit se současnou situací, ... a to ( v rámci možností ) s výhledem i na několik let. ( ... tím mám na mysli i více než pouze 2 roky. )

A to proto, že doba, kdy ceny energií stagnovaly, či dokonce klesaly, ... ty jsou již nenávratně pryč ... a - dle mého názoru - pokud by záleželo pouze na dodavatelích těch energií, tak ty ceny už jenom porostou.

Dodavatelé energii tady totiž nejsou pro naše "modré oči", ale aby vydělávali, ... pokud možno, co nejvíce, ... tedy co jim naše zákony dovolí ( či k čemu je "donutí" ), ... a to ( téměř ) bez ohledu na konečný dopad ... pro mne, ... pro Vás, ... či pro kohokoliv jiného.

Domnívám se, že při jakékoliv změně je potřeba:

1. ... ujasnit si zda tu změnu - právě nyní ( či v dohledné době ) - opravdu vůbec potřebuji

2. ... pokud tu změnu potřebuji, tak je vhodné si velice dobře ujasnit, co konkrétně od té změny skutečně očekávám

3. ... stejně tak je ale třeba zvážit, zda se rozhodnout:

a) ... pro změnu trvalou

b) ... či pro změnu dočasnou - s časovým omezením

c) ... či pouze pro změnu dočasnou - bez jakéhokoliv omezení

4. ... vyloučíme-li a)tj. změnu trvalou ( protože by patrně šlo o nákladnější variantu ), pak k okamžitému využití lze využít nabídky:

ad b) ... s poměrně ( až podezřele ) dost zvýhodněnou cenou - popř. i s její fixací ( ale pozor - s fixaci ceny čeho, ... či pouze energie, ... nebo i doprovodných služeb ), ... ale k tomu se závazkem na odběr po dobu i několika let

( Pokud se nemýlím, tak např. o ceně za distribuci energií {a změně ceny za distribuci} - v konečné fázi - vůbec nerozhodují dodavatelé energií, ale tyto jsou "pevně" stanoveny - tzn., že distribuční ceny by - pro všechny dodavatele - měly být úplně stejné, ... samozřejmě bez omezení případné úpravy jejich výše ( podle potřeby - ale koho? ) ... a to kdykoliv ... např. nařízením kompetentního orgánu ... na základě vydaného zákonu )

ad c) ... nebo "zalovit" ve vodách těch dodavatelů energií, kteří nabízejí také levněji ( i když ne třeba o tolik co ti, kteří si "uvážou" zákazníka i na několik let ),... ale s možností volby změny dodavatele ( tj. ničím neomezovaného odstoupení od smlouvy ) ... a to kdykoliv

5. ... no a zbývá zjistit, jaké jsou vůbec možnosti ... konkrétně pro moje potřeby, ... protože jiné - výhodnější odběrové možnosti - mohou být pro běžné odběratele, ... ale pro odběratele s vyšším odběrem ( např. s přímotopy aj. ) již tak výhodné být nemusí

Těch kritérií pro konečné rozhodování ( tj. podle potřeb odběratele, ... ale také podle konkrétních nabídek dodavatelů ) může být poměrně hodně.

karina,

... pokud bych se rozhodoval sám, pak ( podle svojí momentální situace ) bych se rozhodl pouze pro dočasnou změnu ( bez jakéhokoliv omezení ), kdy bych volil toho dodavatele energií:

A) ... který předkládá takovou nabídku, která mi ( proti stávajícímu stavu )- právě nyní -přinese nejvyšší možnou úsporu

B) ... ale zároveňmne nebude jakkoliv omezovat v mém rozhodnutí- kdykoliv -změnit dodavatele

To jednoduše pouze proto, že situace v dodávce energií v Česku není vůbec stabilizovaná ... a jakékoliv změny mohou nastat vlastně kdykoliv.

A pokud se potvrdí dohody, které někteří dodavatelé energií v Česku údajně měli s dodavateli zahraničními ( kdy se údajně vzájemně domlouvali a následně volili - pouze pro ně - výhodné výměny svých práv ), pak "uvázat se" na dva roky k jednomu dodavateli nepovažuji ... ani za výhodné, ... a asi také ani za rozumné. *nevi* ( ... ale jde pouze o můj názor )

Za úvahu by také stálo, proč se ... u nás v Česku ... již dávno nepřešlo na kupování energie na kartu s patřičným limitem energie ... a když odběratel ( kartou zakoupený ) limit vyčerpá, tak využije kartu zakoupenou v zásobě, či obratem zakoupí kartu novou?

Odpověď je velmi jednoduchá.

Platba ... stejně vysokých měsíčních záloh( po dobu celého kalendářního roku )

... je ... véééééééééééééééééééélmi výhodná. *nevi* ( Není potřeba dlouho hádat ... výhodná pro koho. ) *plac*

Prostě, chtělo by to ... nebýt jenom ovečky, které se nechají přehánět ... z jedné ohrady ... do ohrady druhé.*sok**zed**nevi*

hodnocení

0x

Abych řekl pravdu, tak nevím. 2 roky je skutečně dlouhá doba. Největší zdražení se ale stejně očekává v souvislosti s navýšením plateb za fotovoltaické elektrárny, a v tomto případě vás smlouva na 2 roky neochrání, protože ta se týká jen ceny samotné elektřiny.

fred*
hodnocení

to nějak nechápu, právě fotovoltaické elektrárny se přeci promítnou do ceny za dodávku elektřiny ne?

Ano, do ceny za dodávku, nikoliv za elektřinu. Pokud se nepletu, tak fixace na 2 roky se týká ceny elektřiny, nikoliv dodávky.

karina*

kovis, neplete se. A o tom to je.Poplatky můžou libovolně, neregulovaně pohybovat každé 2 měsíce jako je to nyní a není nikde řečeno, že ti co si zafixují cenu elekřiny je budou mít stejné jako ti druzí. Ve finále nakonec můžou zaplatit celkově za fakturu víc, než kdyby do fixace nešli. Takže - jak se rozhodnout *nevi*? Karina

magdon*
hodnocení

0x

Cenu bych rozhodně nefixoval. Pokud mi někdo nabídne něco, co je pro něj očividně nevýhodné, tak mu nevěřím. Proč by to dělal? Pro krásné oči a blaho zákazníků? Tomu snad nevěříte. Ostatně není to tak dávno (rok-dva), co něco podobného nabízel ČEZ a po pár měsících šla cena dolu. Kdo se nechal zlákat, tak na to doplatil.

Magdon, nezapomínejte že firmy který získaly povolení na obchodování s elektřinou (ostatně jako každej jinej obchodník), prodávají jenom když z toho něco mají. Věřte že i když prodávají levněji než konkurence, tak se jim to pořád vyplatí. Tomu se říká TRH.Proč myslíte že to je očividně nevýhodné?.?.? Vy víte za kolik nakoupily?.?.? Dost bych se divil!.!.!

masax*
hodnocení

0x
POKUD CHCETE JEŠTĚ UŠETŘIT PŘEJDĚTE S PLYNEM K ČEZU A MÁTE O 5% LEVNĚJŠÍ CENU PLYNU, NEŽ U PLYNÁREN. TO PLATÍ I V PŘÍPADĚ NAVÝŠENÍ CENY NEBO SLEVNĚNÍ - VŽDY 5% LEVNĚJI!

majorkachl
hodnocení

0x

všechny dodavatele elektřiny si můžeš srovnat na usetreno.cz/... kde najdeš i diskuze a odborníky na energetický trh, navíc tím, že nedoporučují jednu firmu, ale objektivně srovnávají a zajišťují převody kamkoliv, tak máš garanci, že ti poradí dobře a dále pak i monitorují trh a kdyby tvůj dodavatel přestal být nejlevnější, tak ti to dají vědět!

já přešel s elektřinou k RSP Energy ( www.rspenergy.cz) a s plynem k Pražské plynárenské (jsem z jihočeského kraje, menší RD) a úspora přes 5000 za rok!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]