Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyúčtování odběru elektřiny - nesmysl

Od: blandule* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den.Dnes jsem si na Čezu vyzvedla vyúčtování za elektřinu za rok 2007,jelikož mi ho dosud neposlali.Ve faktuře mám napsáno že jsme spotřebovali elektřinu ve výši 2,44020 MWh. V období od 19.1.2007-31.12.2007 počátek -konec 2.260,00-2.260,00.Nechápu z čeho výši odběru vypočítali,když jsou hodnoty stejné.Za rok 2006 ve stejném zúčtovacím období spotřebovali 1,47000 MWh.Bydlíme pořád ve stejném bytě 3+1,máme stejné elektrospotřebiče.Dne 19.1.2007 k nám přišel zaměstnanec Čezu a měnil elektroměr,protože nefungoval.Je pravda že jsem si neopsala stav elektroměru,ale ani on nechtěl ode mě nic podepsat.Jak mám postupovat,abych dokázala,že v bytě žijeme pořád stejným způsobem,tudíž není možné mít takovou spotřebu elektřiny.
Mnohokrát děkuji za odpověď
S pozdravem Blanka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alík*
hodnocení

0x

Dobrý den, asi vám nepomůžu, ale taky jsme měli takový problém, že nám přišli vyměnit elektroměr.A protože byly doma jen děti a mě vůbec nenapadlo jít pak zkontrolovat stav na elektroměru, tak jsme zjistila na konci měsíce,že máme spotřebu za ten měsíc jednou tak velkou. Ale bohužel, dokázat jsem jim to nijak už nemohla. Ve vašem případě bych ale zkusila celé vyúčtování reklamovat na základě minulých obdobích. Hana

hodnocení

0x
Je třeba zajít na kontaktní místo ČEZ a podat reklamaci.
Výměna elektroměru musí být ve vyúčtování vidět, starý elměr skončil na stavu a nový začal se stavem ...také číslo elměru,které je též uvedeno navyúčtování, se změnilo.
Záznam o výměně elměru by měl být zapsán včetně počátečního stavu na papíru, který je uložen u elměru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]