Nejste přihlášen/a.
Resim jak polozit hadici podl. topeni. Mam na jeden okruh tri ruzne velke mistnosti.
Napadlo me toto (viz obrazek v odkazu). Slo by to takto? Mate nekdo lepsi napad?
kejik.sweb.cz/...
Domnívám se,že každý okruh by měl mít svůj ovladací ventil,aby se průtok dal nastavit individuálně.A trubka se nedává po celé ploše,třeba tam, kde stojí pevný nábytek.Potřeba intenzity topení jde řešit také hustotou trubek.Používáš systémové PS desky na položení hadice?
JABRAKA
Ony tri mistnosti jsou shora dolu, vysoka chodba se schodistem, zadveri a WC. Tedy nic obytneho, hadice tam bude jen na temperovani. Nemam zde tedy nejaky velky pozadavek na "stejnost teplot" ve vsech trech mistnostech. Spise mi jde o to aby nebyla nikde uplne studena podlaha. Rozdelovac uz je koupeny a napojeny na Cu trubky u kond. kotle. Na tyto tri mistnosti mi uz zbyl jen jeden okruh.
Jinak s tim nabytkem je to na diskuzi. Nabytku to neublizi, nedochazi k plesniveni zdi za nabytkem, ktery je blizko zdi a v neposledni rade dle meho nazoru se timto v pripade teplovodni podlahovky nezvysuji naklady na topeni.
to kejikl:
je velky problem dat rozdelovac? Bude se ti to i lepe delat a rozumne rozvrhnes teplotu
Rozdelovac mam ctyrokruhovy.
1+2 - Obyvak +kuchyn
3 - Koupelna
4 - Ony tri prostory z otazky
Spise mi poradte jak tu hadici do tech tri mistnosti namotat, uz mi z toho jde hlava kolem
podstatne je aby na jeden okruh nebylo vice nez 100m trubky, ja se obavam, ze vse ti sebere prvni cast a v ostatnich castech bude voda studena
pokud prekrocis 100m dal bych rozdelovac, a u prvniho rozdelovace bude prutok otevren tj. 4 okruh
jinak aby jsi docilil rozumne rozvrzeni teploty budes to muset brat jako jednu mistnost a i podle toho nakroutit, zde, ale bude mozna problem v miste futer kam bude vse potreba nacpat
Dekuji vsem za rady, nakonec jsem to nejak namotal, i kdyz jsem musel v jednom miste jit hadicema prez sebe. Zhustenou roztec v miste futer jsem vyresil delsi penovou izolaci navleknutou na kazdou druhou trubku. Na kazde prvni byla take ale kratsi, jen na oddilatovani. Podlaha je zabetonovana tak doufam ze uz ty hadice v zivote nebudu muset videt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.