Prosím o radu, na co si mám dát pozor při výběru plastových oken, jaké parametry - síla obvodové stěny, výztuha profilů, sklo, distanční rámeček a nevím co ještě. Hledala jsem na internetu, zatím z toho nejsem moudrá a neumím si poradit. Děkuji
Sklo bych volil s vnitřním pokovením a plněné intertním plynem. Koeficient prostupu tepla by měl být menší než 1,1 W/m2. Pro další zamezení prostupu tepla se již dělají plastové distanční rámečky.
Pokovená skla jsou asi zbytečne drahá, našla jsem na internetu, že stačí sko 4-16-4, kování nejlépe maco nebo roto n, teplý distanční rámeček , 5-komorová, bohužel profil neporadím, je jich víc a přesně nevím, v čem se až tolik lší. Pouze snad s dorazovým nebo středovým těsněním, ale v diskusi jsem se také nedočetla, které je lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.