Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky material na podhled v koupelne?

Od: adrian* odpovědí: 7 změna:

Dobry den,

muze mi nekdo poradit jaky material pouzit na podhled s bodovym osvetlenim v koupelne?

Slysel jsem, ze misto sadrokartonu se da pouzit nejaky polystyren (tvrzeny? extrudovany?).

melo by se to montovat na tu samou konstrukci jako sadrokarton.

za odpoved/radu predem dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

sel bych do zeleneho SDK

adrian*
hodnocení

bylo mi receno, ze polystyren (tvrzeny? extrudovany?, nevim jak se jmenuje, proto tu po nem patram zda mi nekdo neporadi)je lepsi v pripade, ze mne soused nademnou vytopi.
standam*

kdyz te soused vytopi bude v haji vice veci hlavne bodovky, ktere ti pak muzou ublizit, doporucuji napeti 12V a trafo mimo koupelnu a hlavne IP do koupelny

jinak ti doporucil asi soklovy tvrzeny EPS, ale porad je to zbytecne a bude se to blbe delat...spise to bude takove patlani:) , na rost bych dal SDK, zatmelis, vybrousis a vymalujes

mozna, ze mluvil o tomhle

stavebniny.bausho/...

adrian*
hodnocení

dekuju za odpoved ... IP uz v koupelne mam ... kdyz je to patlanina, tak od toho ustoupim, uvidim co mi na to rekne majster, co to bude delat

doplněno 13.09.10 13:33:

ano ... tohle jsem hledal

milan2946098*
hodnocení

0x

Jdou koupit kazety z minerálních vláken, ale nemají takovou pevnost a při opravách světel se vylamují okraje otvorů.Pozor kazety by mněly být nehořlavé Povrchová teplota halogenové žárovky je až 600 stupňů C . I na sáddrokartonu pokud na něm bude tepelná izolace musí být krabice ze sádrokartonu nebo keramické květináče aby izolace neležela až na osvětlovacích tělesech z důvodů přehřívání..

adrian*
hodnocení

dekuji za radu, ale chtel bych se dopatrat jak se jmenuje ten polystyren. jednou byl u mne pan, ktery mi delal nejake stavebni upravy v byte ale nemuzu ho ted sehnat. A on mi odporucil nejaky polystyren (ruzove barvy), ktery je tvrdsi nez klasicky a ze ten je vhodnejsi na podhled do koupelny nez sadrokarton.

lidus*
hodnocení

0x

Za sebe doporučím kazety s minerálního vlákla, čtverce cca 60x60jednoduchá montáž do mřížky co se k tomu koupí, jde to krásně řezat flexou a dcera v tom má bodovky a nic se nevylamuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]