Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na jednu věc. Jsem vlastníkem 3/4 rodinného domu který je rozdělen na 2 bytové jednotky.Jednu obývám já a druhou vlastník 1/4. Vím že musím platit 3/4 z každé opravy. Ale zajímalo by mě co vše musím platit a co může druhý vlastník(1/4) vše požadovat. Vím, že když bude potřeba nová střecha tak zaplatím 3/4 a on 1/4. Ale co když si třeba bude chtít doma udělat novou plovoucí podlahu i když jsou tam pakrety v pořádku, Musím mu na to dát 3/4? Prosím naapište mi co musím platit a co ne. Děkuji mockrát.
(1) Z právních úkonů týkajících se společné věci jsou oprávněni a povinni všichni spoluvlastníci společně a nerozdílně.
(2)O hospodaření se společnou věcí rozhodují spoluvlastníci většinou, počítanou podle velikosti podílů. Při rovnosti hlasů, nebo nedosáhne-li se většiny anebo dohody, rozhodne na návrh kteréhokoliv spoluvlastníka soud.
(3) Jde-li o důležitou změnu společné věci, mohou přehlasovaní spoluvlastníci žádat, aby o změně rozhodl soud.
Myslím, že při opravě střechy je to jasné. Pokud si vlastník 1/4 chce vylepčit svoji podlahu, měl by si ji zaplatit sám. Vám asi také nebude přispívat např. na nové vodovodní baterie , na vymalování pokoje a pod. Karina
doplněno 12.09.10 11:30:Oprava ..vylepšit.. Já mám dneska denK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.