Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvyseni do fondu oprav

Od: sisounek odpovědí: 5 změna:

D. den, vlastnim byt v dome v Chomutove , kde se z niceho nic z vysil Fond Oprav, a byl mi zaslan novy evidencni list, z 23Kc se zvysilo na 40 KC za m2, tudiz za za byt s 50m2 platim 2000 pouze do fondu oprav! sousedni spravci domu rikali ze to je nesmyslne, proto jsem poslal sprave bytu dopis ve kterem pisi ze nesouhlasim se zvyseni (pry musi byt 100% souhlas vsech majitelu)

Pry to bylo odsouhlaseno na posledni schuzi kde jsem nebyl pritomen a ani nedal plnou moc aby me nekdo zastupoval. Spravcova bytu mi dava mlhave info, ze to je aby dostali uver na novou fasadu atd, ale nic mi pisemne nepodlozila.

Dekuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když to vezmu podle sebe tak na zvýšení stačilo aby členská schůže byla usnášení schopná, čili žádných 100%, ale míň (přesná procenta si nepamatuji)

myslim že zhruba 75% postačuje

jabraka*
hodnocení

1x

Sisounku,

Počátek není jen v rozhodnutí o zvýšení.My jsme tím také prošli.Především zodpovědní členové vědí,že zateplení fasády je nutné,že v krátkém čase se náklady vrátí.Rozhodnutí o navýšení fondu oprav je vynuceno bankou v případě,že se žádá o poskytnutí úvěru na revitalizaci domu.Dnes je vyžadována i výměna výtahu podle unijních předpisů.U nás je konečná částka 63 Kč /m2 do fondu oprav.Tato částka je schválena 75% členů na schůzi vlastníků a je pro schválení úvěru jedním z důležitých dokladú,které bance zaručí návratnost úvěrů.

JABRAKA

karina*
hodnocení

0x

sisounek, patrně máte byt v OV - takže vás se týká to druhé v pořadí:

petrcerny.eu/...

doplněno 08.09.10 15:07:

pokud to bylo splněno, není podstatné, že jste na schůzi nebyl. Možná to byla chyba a právě váš protihlas chyběl. Kar.

hodnocení

0x

Váš byt je menší, ale výše FO se odvíjí asi od toho, že je dům v nic moc stavu, dlouho s ním nikdo nic nedělal a teď už je zapotřebí to řešit. Výše kterou uvádíte je relevantní ke komplexní opravě domu (úvěr + oprava všeho na fasádě domu a střechy). Hlasování má správcová podložené nejspíše zápisem ze schůze (asi i ověřené notářem), na které se o tom hlasovalo, s tím těžko něco uděláte. škoda, že jste tam nebyl, věděl byste více. Že by výše byla nesmyslná nelze takto jednoznačně určit. Běžně se platí k revitalizaci celého domu kolem 1900 až 2100 za 3pok. byt ale cena je odvozena od toho, jak dobré nebo horší máte cenové kalkulace na revitalizaci domu a jestli jste zařazeni do programu "Panel"- podpora zateplování. Každopádně až zateplíte ušetříte až 30% na topení a to pak nebudete muset platit, a tím se Vám ve výsledku sníží těch 2000 do FO na nějakých 1000 až 1200,- zhruba/orientačně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]