Nejste přihlášen/a.
Dobrý den...
zajímalo by mě, jak to je.
Začali jsme žít s přítelem v bytě, který kdysi koupil, ale nežil v něm. Využíval se jako chata.
Pak se přítel oženil, narodilo se miminko a pak rozvedl. Ale! Kdyby se mému příteli - nedejbože - něco stalo, jeho přímým dědicem je jeho dnes již čtyřletý syn,a jeho ex by s bytem naložila tak, že by ho prodala, což jsme nechtěli. Tak přítel šel a byt nechal napsat na svoji maminku, nějakým způsobem jakože darovací smlouva...ale to je teď nepodstatné. Podstatné je, že nyní je byt ve vlastnictví přítelovy matky.
Do tohoto bytu jsme se posléze my dva spolu přestěhovali, přílišné rekonstrukce zatím potřeba nebyly, jen malé úpravy.
Nyní jsme si nechali v tomto bytě napsat trvalé bydliště.
Mě tedy vlastně zajímá, jak by to bylo, kdyby jsme se například někdy chtěli rozejít, respektive kdyby on mě chtěl vyhodit z bytu (neříkám že chceme! Je to jen příklad, pojistka ) tak jestli na to má právo.
A nebo kdyby se mu něco stalo, jestli má právo mě odsud vyhodit jeho matka.
Děkuju všem za odpověď!
1.vdejte se za přítele
2.počkejte až umře přítelova maminka , manžel pak bude dědit
3. počkejte až umře manžel, dědíte pak polovinu , všemi vyšachované dítě se vrací do hry a s ním se pak dělíte o druhou polovinu
4.šetřete, vy zásadně do nemovosti celou dobu nic neinvestujte , abyste mohla manželovo dítě z 1/4 vyplatit.
Kar.
1. má
2.má
Byt je nyní přítelovi matky.Ta může z bytu vyhodit jak Vás, tak i svého syna. V případě smrti Vašeho přítele Vás může z bytu vyhodit.
doplněno 08.09.10 00:43:takže hlavní slovo má maminka. Udělejte si z ní svého spojence. V případě, že se s Vámi bude chtít přítel rozejít, dostane kufry za dveře on :D A v chaloupce zůstanete bydlet Vy s maminkou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.