Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na napojení přístavby k domu?

Od: manduss® odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny místní odborníky *jasne*,

vím, že se to tady něco podobného už řešilo, ale přesně svůj problém jsem nenašel. Budu k domku přistavovat zádveří. Na stěnu dlouhou 6m přijde přizdít 4m dlouhá a 1,8m široká přístavba. Základy mám hotové, podle toho, co sem tady vyčetl snad i správně:) Stavět budu na podezdívku z dvou řad pískovců cca 25x20x60 z Porfixu 25cm. Půlka přístavby bude sloužit jako zádveří, druhá půlka jako technická místnost. Jde mi teď o napojení té přístavby na dům. Někde se píše nekotvit a pouze vyplnit pěnou, jinde nejlépe každou řadu kotvit.

Jaký je tedy správný postup?

doplněno 07.09.10 15:34:

Ještě jsem zapomněl *zed* . Střecha bude šikmá. Výška stěny bude 2,5m, u domu bude střecha ve výšce 3,5m.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

diamantovymagnat*
hodnocení

0x

Pouze zapěnit.

I sebelépe udělané základy se po nějakém čase "pohnou". Praskat vám bude stěna jen v místě napojení a nebudou se vám na stěnách dělat nevzhledné a do hloubky praskliny kopírující tvárnice...

hodnocení

Ještě mám doplňující dotázek. Můžu to zdít hned od kraje toho pískovce nebo se tam musí nechávat ten okraj, jako mám okolo domu? Pokusím se to znázornit na obrázku:)

hodnocení

obrázek se nepodařilo vložit:(, tak ještě jednou...

doplněno 08.09.10 08:52:

hmm, tak ani napodruhé. musí tedy stačit jen popis

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]