Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
mohl by mi prosím někdo poradit?mam starší vafky každou zimu se v pohode nahodily ale ted nějak nejdou v zrcatku vidím ze jiskra unguje ale ne a ne chytnout ,dokonce se mi stalo ze jsem to porad nahazoval až byla rána jako z děla že kamna naskočili a ono nic nevím jestli to nějak profouknou nebo nahodit jiným zpusobem můžete mi někdo poradit?
Děkuji za odpovědi
WAWky jsou vždycky na podzim problém. Chce to trpělivost, možná že než si přečtete moji odpověď, budou už kamna hřát. V tom zrcátku vidíte jenom jiskru, nebo i plamínek?
Děkuji za reakci
vidím tam jen jiskru a můžu nahazovat jak chci a nic až se bojím po te ráně
děkuji
Jo jo jak píše Hop, Wawky a nahodit plamínek to je vopruz. Otec je má taky a když to nejde nahodit,tak rozdělá to okénko u "věčného" plamínku a zapálenou špejlí ho zapálí. Záleží ,ale jaký máte model , jestli se tam k plamínku dostanete. On má snad ty nestarší jedno okénko z boku a druhé zepředu hned u plamínku.
doplněno 07.09.10 00:08:Pro Hopa
Ani to nějak nestrhává plamen ze špejle, jestli to má menší tah , nevím. Prostě když to nejda tak to takhle zapálí.
Jj, problém bývá v tom, že když se odšroubuje okénko tak to dostane takovej švuňk, že tam tu zapálenou špejli nikdo nedostane.... To už musí bejt pomocník, kterej kabátem zakrejvá komínek a ruší průvan...
Špejlí zapaluju WAWky už několik let. Chce to ale omezit průvan z okénka. Pomáhá otevření okna nad WAWkami a uzavření všech ostatních oken a dveří v místnosti. Tím se vyrovná přetlak v kamnech, vznikající foukáním větru proti výdechu kamen (a také proti oknu). Konec špejle je dobré omotat kouskem vaty. Nicméně není to ideální způsob, bylo by dobré zapalování opravit (každý podzim si říkám, že to už určitě příště udělám). Často pomůže důkladné vyčištění systému (to by ale měl dělat odborník).
Zdravím,
než jsem staré wafky vyhodil, tak jsem na podzim přihnul ten odizolovaný drát, / ten co z něj skáče jiskra / trochu k trysce věčného plamínku. To lze po odšroubování kulatého okénka. Důležité je aby jiskra přeskakovala do proudu plynu a byla dostatečně silná.
Ty staré piezové zapalovače nějak časem ztrácejí sílu jiskry. Pokud vím tak se dá koupit nový zapalovač.
Honza
Přiohnout ano, ale opatrně, jinak praskne porcelánové uložení a jiskra bude bloudit úplně jinudy!
Lepší je zapalovací elektrodu vyndat (obvykle na 1 šroubu), celou důkladně vyčistit (drátěný kartáč, případně hodně jemný šmirgl, omýt teplou vodou s jarem, důkladně vysušit třeba nad sporákem (pomalu, ne přímo do plamene)). Porcelánový izolátor musí být matně bílý, bez tmavých čárek (to jsou trhlinky, které odvádějí jiskru jinam). To přihýbání bych radši moc nedělal.
Pak doporučuji: asi minutu držet ten čudlík,kterým pouštíte plyn - bez škrtáni, ať se tam dostane "čerstvý" plyn. Potom nechte wawkám pár minut klidu na odvětrání a zkuste znova standartní postup. Nedokážu vysvětlit proč, ale občas tento postup zabere...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.