Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký plynový kotel do bytu 3+1

Od: mhhory* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, sháním do bytu 3+1 o cca 100m2 nějaký stacionární plynový kotel s ohřívačem vody na 60 - 110l vody. Poradte mi jakou značku a typ mám koupit. Protherm, therm, junkers ...? Jaké máte zkušenosti a rady?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mám třetím rokem kondenzační kotel Junkers (Bosch Termotechnik) se zásobníkem 120 litrů. Vytápím s ním bez problémů rodinný dům (8,6-27,5kW)... Pro vaši potřebu lze použít stejného kotle, ale s podstatně nižším výkonem (4,3-16,1kW).
mhhory*
hodnocení

Taky jsem koukal na Junkers, ale když si to porovnám s kotlem od firmy THERM tak místo 50 tisíc (junkers) dám 35 od THERMU... přitom bych řekl, že parametry mají skoro stejné.

mil®
hodnocení

1x
Mám Dakon dua plus 28 BK s 60 litrovým zásobníkem už čtvrtým rokem a jsem spokojen. Je fakt, že jsem si nechal namontovat taky nové termohlavice Damfos.
Předtím jsem měl Junkers skoro dvacet let, ale už to měl za sebou a tak proběhla výměna. Byl to absolutní držák i když ne tak úspronej, pochopitelně.
Dakon jsem koupil i kvůli servisu a doporučení kamarádů po prohlídce baráku. Nejsem odborník.

na zaklade recenzi znamych kupujeme Protherm. Nemene dulezity je servis, ktery je na"kazdem rohu";)
Vlastni zkusenosti budou za par let :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]