Ahoj, sháním do bytu 3+1 o cca 100m2 nějaký stacionární plynový kotel s ohřívačem vody na 60 - 110l vody. Poradte mi jakou značku a typ mám koupit. Protherm, therm, junkers ...? Jaké máte zkušenosti a rady?
Mám třetím rokem kondenzační kotel Junkers (Bosch Termotechnik) se zásobníkem 120 litrů. Vytápím s ním bez problémů rodinný dům (8,6-27,5kW)... Pro vaši potřebu lze použít stejného kotle, ale s podstatně nižším výkonem (4,3-16,1kW).
mhhory*
Taky jsem koukal na Junkers, ale když si to porovnám s kotlem od firmy THERM tak místo 50 tisíc (junkers) dám 35 od THERMU... přitom bych řekl, že parametry mají skoro stejné.
Mám Dakon dua plus 28 BK s 60 litrovým zásobníkem už čtvrtým rokem a jsem spokojen. Je fakt, že jsem si nechal namontovat taky nové termohlavice Damfos. Předtím jsem měl Junkers skoro dvacet let, ale už to měl za sebou a tak proběhla výměna. Byl to absolutní držák i když ne tak úspronej, pochopitelně. Dakon jsem koupil i kvůli servisu a doporučení kamarádů po prohlídce baráku. Nejsem odborník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.