Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,má malý dotaz.Koupil jsem dům pod pudou,stropy jsou z betonovych panelů,na půdě betonový potěr.Potřeboval bych strop nějak zateplit,ale snižovat strop díky oknům nemůžu.Tak by mne zajímalo jak tlustou minerální vatu mohu položit na půdě nad byt aby to mělo nějaký efekt,popřípadě zda jsou nutné nějaké folie apod.Díky
zalezi na lambde vaty a jake je prsne slozeni pod poterem (sterk, EPS apod)
pokud neznas slozeni, dal bych 16 cm a vice, pripadne EPS
Polystyren tam urcite neni,je to bytovka z roku 1973,takze spise bych to videl na ten stěrk pokud vůbec tam něco takového je
doplněno 06.09.10 20:52:...a v podlahách je pouze hobra asi 1,5cm,takze bych se ani nedivil kdyby byla i ve strope
jestli puda nebude pochozi tak bych rozvynul vatu nebo dal krizem 2x EPS (dle financi) nebal bych se tam dat i 20cm
jinak to chce rost mezi izolaci a znovu rost (krizem) a zase izolaci pak vznikne jen male misto (most) v miste krizeni)
doplněno 06.09.10 20:56:"rozvinul"
jinak co se tyce folie (parozabrany) jak jsem zastance parozabrany, zde bych ji nedal resp. dal ale pouze na teplou stranu tj. na strop a tim padem rost a napr. SDK
To s tím roštem dost dobre nechapu,ale bude tedy stacit rozvinout izolaci v tl 16-20cm přímo na podlahu půdy.Jsou potřeba nejaké paro folie?
jsou nejake predepsane a doporucene hodnoty, bez betonoveho stropu napr. sestava tramy rost a SDK je tl. 24cm na leto (horko) je zase lepsi dat 30cm ja mam 28cm na strope
napr. www.bachl.cz/pict/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.