Nejste přihlášen/a.
soused likvidoval velký záhon křenu nevíte jek ho co nejdélu uchovat čerství?
Našla jsem i tento recept. Ještě malou poznámku. Kdysi jsem strouhala větší množství křenu ( naložené zelí s křenem - vynikající). Měla jsem celý obličej napuchlý. Ale potom mi někdo poradil křen umlít - nasadit na mlýnek mikrosáček. Myslím, že by také šlo, dohodnou se s některou prodejnou zeleniny a třeba by ráda křen odebrala. A křen není zrovna laciný.
Domácí křen na zimu
Autor: Arinka1 - další recepty
Hodnocení: 15%
Suroviny:
300 g křenu, 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 1 lžička soli.
Postup:
Křen oloupeme a nakrájíme na kolečka, společně s převařenou vodou, octem a olejem rozmixujeme tyčovým mixerem na kaši. Potom dle chuti osolíme. Hotovou křenovou pastu dáme do skleniček a uchováme v chladu (lednici). Křenová chuť a bílá barva nezmizí...
Je to báječná příloha k masu, párkům, klobáskám.
Nejlépe je ho nechat na zahradě.Když vím,že se bude grilovat,vyrýpnu potřebný kus.Je to i v pěstování.Pokud nasázím kousky křenového kořene do betonového korýtka,aby nemohl utéct do hloubky,vyroste přes léto tak,že okolo pouští slabé kořínky a vlastní kus ztloustne,Pak ho stačí z korýtka vysypat-Na jaře vybrat zase jen kousky,asi 1 cm silné a opakovat.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.