Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat velké množství křenu?

Od: krenda odpovědí: 5 změna:

soused likvidoval velký záhon křenu nevíte jek ho co nejdélu uchovat čerství?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Pokud máte sklep, tak do bedýnky dát písek a křen do něj zapíchat. Dále se dá zamrazit v pytlících a uschovat v mrazáku. O nastrouhaném a sterilizovaném asi víte.

riky99*
hodnocení

1x

Dát do mrazničky. Vcelku! Při strouhání pak nepálí do nosu:). Můžete ho použít kdykoliv chcete a vydrží tak velmi dlouho.

lidka*
hodnocení

1x

Našla jsem i tento recept. Ještě malou poznámku. Kdysi jsem strouhala větší množství křenu ( naložené zelí s křenem - vynikající). Měla jsem celý obličej napuchlý. Ale potom mi někdo poradil křen umlít - nasadit na mlýnek mikrosáček. Myslím, že by také šlo, dohodnou se s některou prodejnou zeleniny a třeba by ráda křen odebrala. A křen není zrovna laciný. *placni*

Domácí křen na zimu

Autor: Arinka1 - další recepty
Hodnocení: 15%

Suroviny:
300 g křenu, 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 1 lžička soli.

Postup:
Křen oloupeme a nakrájíme na kolečka, společně s převařenou vodou, octem a olejem rozmixujeme tyčovým mixerem na kaši. Potom dle chuti osolíme. Hotovou křenovou pastu dáme do skleniček a uchováme v chladu (lednici). Křenová chuť a bílá barva nezmizí...
Je to báječná příloha k masu, párkům, klobáskám.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlépe je ho nechat na zahradě.Když vím,že se bude grilovat,vyrýpnu potřebný kus.Je to i v pěstování.Pokud nasázím kousky křenového kořene do betonového korýtka,aby nemohl utéct do hloubky,vyroste přes léto tak,že okolo pouští slabé kořínky a vlastní kus ztloustne,Pak ho stačí z korýtka vysypat-Na jaře vybrat zase jen kousky,asi 1 cm silné a opakovat.

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

a já to nastrouhám do hořčice, zmrzlé a rozmrazené cokoli nechutná. Ale v ledničce vysychá, nebo začne plesnivět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]