Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci si vyrobit akumulační nádrž z nerez. oceli tl. 3 mm, cca 1800 l. V nádrži bude zabudován průtočný ohřev TUV a solární výměník. Mám kotel na tuhá paliva Viadrus Hercules 25kW. Mám problém s využitím kapacity kotle, proto chci přebytky uchovávat v aku nádrži. Otázky: Musí být klenutá dna? Poskytne někdo schéma celkového zapojení? Děkuji za veškeré rady.
V davnější době jsem si na přechodnou dobu udělal bojler s rovnými víky (neměl jsem možnost si je nechat ,,vybumbirovat"). Po krátké době provozu začaly praskat sváry kolem vík a bylo s tím vic problému než užitku. Po navaření klenutých vik problémy přestaly. Z toho usuzují, že víka musí byt klenuta. Se zapojením Vám určitě poradí někdo z kolegů.
Ano, válcová nádoba s klenutými dny, a 3mm je i tak hodně málo. Při prasknutí sice "jen poteče", ale vroucí voda ve sklepě nemusí uvařit jen brambory . Jde udělat i beztlaková, pod tlakem jsou pak jen trubky výměníku skrz nádrž - beztlaková může být i hranatá, z takhle slabého plechu s výztuhama (tyče napříč nádobou). Pokud chcete tlakovou levně, tak se ve šrotu občas najde starý vzdušník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.