Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Mám dotaz, na který bych mohl dostat asi desítky velmi rozdílných názorů. Nejlepší odpověď a možná i nejobjektivnější bych dostal asi od nějakého "servisáka" nebo "revizáka".
Držím se hesla-"Čemu nerozumíš, do toho se ne... " Budu si pořizovat plynový kotel. Jsem člověk, který se těžko rozhoduje a než se rozhodnu, chci mít co nejvíce informací. Na penězích šetřit zas tak nehodlám, ale vyhazovat jen "za značku" je přeci jen plýtvání.
Může mi někdo poradit, jaká značka plynového kotle je ta "NEJ"? Rady typu tehle je dobrej, protože ho mám nebo mi ho poradil známej, tak ty mě moc neuspokojí . . . . Rád bych věděl, proč je ten kotel dobrej a tamten špatnej. Byl jsem rohodnut pro kotel některého českého výrobce, ale zlí jazykové tvrdí, že české kotle jsou na ho... Měl jsem jsem tři favority - Thermona Therm 20 cx, Protherm Leopard 24 bov nebo Moratop sirius 20kk. Machři říkají: " Jedině Junkers ", ale kde je pravda, to mi poraďte, prosím. Mimochodem se jedná jen o kotel do bytu, závěsný, kombinovaný s průtokovým ohřevem TUV. Děkuji za odpovědi a typy :o)!
Z vlastních zkušeností bych Therm nedoporučoval. První 3 roky dobrý a pak se začal sypat, věčně problémy no prostě xindl. čekám až klekne úplně a jdu nejspíš do Vaillantu
No a já mám s kotlem Therm uplně jiné zkušeností - 10 let v provozu a OK. Běžné revize a výměna anod v zasobníku TUV. Když člověk trefi na křápa tak to může být Bhuderus, Vaillant atd., je to křáp. Můj názor - kotel, u kterého mám zajíštěny servis co nejblíže bydliště.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.