Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levný solární ohřev vody

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny, dnes mého přítele zaujala nabídka na solární ohřev vody. Jedná se o to, že za cca 20 tis. Kč (což se mi zdá málo!) nainstalují na střechu solární vakuový systém, který ohřívá vodu na koupání. Jelikož používáme k ohřevu vody elektrický bojler, znamenalo by to pro nás velkou úsporu.

Jsem ale trochu na vážkách z této ceny. 20 tis. Kč se mi zdá dost málo na to, jak se to tváří být výhodné. Píšou, že návratnost je za 1-2 roky. Říkám si, kdyby to bylo takhle super výhodné, tak by to přece bylo na každém druhém baráku, ne?

Zajímalo by mě, zda s tím má někdo z Vás zkušenosti, případně Vaše doporučení, zda do toho jít, nebo ne.

Přikládám i internetové stránky:

www. factorsolar.cz

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

1x

Za 20 tisíc Vám tak akorát vytáhnou solary na střechu. K tomu je třeba připočíst : akumulační nádrž, uzavřený okruh topného media - solary - akumul.nádrž s oběhovým čerpadlem, přívod studené vody do akumulační nádrže, odvod teplé vody z akum.nádrže do bojleru, regulační system, který hlídá teploty vody, po nějaké době servis, doplnění topného media... Ano, pro novostavbu. tzv. nizkoenergetický dům.

cocinkamichalka*
hodnocení

Díky Štefane, za odpověď.

Ta cena 20 tis. je už po odečtení dotace "zelená úsporám". Tak nevím, pán u stánku tvrdil, že toto je konečná cena.

My máme barák starší, a upřímně řečeno děsí mě, že by vrtali díry do stropu z půdy, přes 1. patro, až do přízemí do koupelny :(

stafan*

Cocinko..., k tomu zničí půl střechy kvůli ukotvení solaru, kolem držáků začne zatékat, problém s údržbou krytiny pod panely atd. Pro starší barak s malým počtem obyvatel - ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]