Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, dnes mého přítele zaujala nabídka na solární ohřev vody. Jedná se o to, že za cca 20 tis. Kč (což se mi zdá málo!) nainstalují na střechu solární vakuový systém, který ohřívá vodu na koupání. Jelikož používáme k ohřevu vody elektrický bojler, znamenalo by to pro nás velkou úsporu.
Jsem ale trochu na vážkách z této ceny. 20 tis. Kč se mi zdá dost málo na to, jak se to tváří být výhodné. Píšou, že návratnost je za 1-2 roky. Říkám si, kdyby to bylo takhle super výhodné, tak by to přece bylo na každém druhém baráku, ne?
Zajímalo by mě, zda s tím má někdo z Vás zkušenosti, případně Vaše doporučení, zda do toho jít, nebo ne.
Přikládám i internetové stránky:
www. factorsolar.cz
Za 20 tisíc Vám tak akorát vytáhnou solary na střechu. K tomu je třeba připočíst : akumulační nádrž, uzavřený okruh topného media - solary - akumul.nádrž s oběhovým čerpadlem, přívod studené vody do akumulační nádrže, odvod teplé vody z akum.nádrže do bojleru, regulační system, který hlídá teploty vody, po nějaké době servis, doplnění topného media... Ano, pro novostavbu. tzv. nizkoenergetický dům.
Díky Štefane, za odpověď.
Ta cena 20 tis. je už po odečtení dotace "zelená úsporám". Tak nevím, pán u stánku tvrdil, že toto je konečná cena.
My máme barák starší, a upřímně řečeno děsí mě, že by vrtali díry do stropu z půdy, přes 1. patro, až do přízemí do koupelny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.