Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zvolit střešní krytinu

Od: holousek® odpovědí: 20 změna:

Uvažuji o výměně střešní krytiny.Poradí mi někdo zda mám zvolit tašku betonovou nebo pálenou?Jaký je u nich rozdíl.Stačí levnější betonová nebo dražší pálená.Bude barva krytiny pořád stejná a nebude se na ní dělat mech,nebo se odlupovat a podobně?Mám střechu z eternitových šablon.Počítám i z větším zatížením střechy.Musim změnu krytiny ohlásit? Budu vděčný za každou radu.Nebo Vaše vlastní zkušenosti a názory. Jinak přeji hezký den.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

2x

pálená taška je nejlepsi a hlavne kvalitní.

standam*
hodnocení

2x

rozhodne palenou (musi ti, ale staticky vyhovovat strecha!)

mech apod. bude vzdy tam kde pro nej jsou podminky, tezko rict

nejsem si 100% jisty, ale ohlaska bude asi nutna (zeptej se na urade, za to nic nedas)

hodnocení

2x

Osobně jsem zastáncem pálených tašek. Ať už se však rozdodnete pro jakoukoliv tašku, informujte se u svého prodejce o vhodnosti tašky dle nadmořské výšky, ve které bydlíte. Abych byl konkrétní. Znám rodinu, která si před 6 roky zakoupila tašky od f. Bramac. Po těch 6 ti rocích se začaly tašky drolit. V Bramacu nejprve nechtěli uznat reklamaci s tím, že si údajně zakoupili tašky nevhodné pro nadmořskou výšku, ve které bydlí. Přitom bydlí ve výšce kolem 300 m.n.m. Na konec sice reklamaci přeci jenom uznali, ale musely se tašky se střechy sundat, přebírali je kus po kuse, vyměnili jim jenom ty nejhorší a navíc v trochu jiném odstínu. Vypadalo to jako pěst na oko. Od té doby uběhlo pár let a drolí se jim ty zbylé tašky. Ti lidé jsou z toho na mrtvici. Zase začne dohadování se s Bramacem a sundávání tašek se střechy. Prvně si ji sundávali svépomocí, protože neměli peníze platit si řemeslníky.No prostě hrůza.

hodnocení

2x

změnu krytiny bych neohlašoval.Co je asi zásadní vidím v tom, žepro těžkou betonovou tašku musíte mít pevnější krovy a laťování. Zvlášť pokud máte eternit bude to každopádně chtít rozumně vyztužit. Tady nejde o výdrž, ale o to aby to dobudoucna fungovalo. Jsem zastánce hesla že beton patří do základů a ne na střechu. POZOR někdo dokonce ty eternity ponechá a natáhne na to vlnitý plechy nebo podobnou plechovou krytinu s povlakem z umělé hmoty a jde se od toho. Nikde přeci není napsáno, že ten eternit musí dolů. BErte to jako jednu z variant , a dnešní plechové krytiny jsou lehké a dobře se s nimi pracuje. Nejsem jejich dealer ani je přesně neznám, ale když jsem je viděl a omakal, na střechu starého domku se mi to jevilo jak dobrý nápad. A možná i o dost levnější a montovat tomůžete i třeba v dešti (pokud to jde na původní krytinu).

kefud*

Dotaz na @miramira úsměvné, případně i zavádějící? Jak se tam ti řemeslníci udrží když mám sklon střechy strmý. (viz obrázek)

Jakou zvolit střešní krytinu
raadek*
Nejsem sice mira, ale dejte dotaz v místní klempířské firmě. Na to jak se udrží na střeše se jich raději ani neptejte. Pokuď si pamatuji, tak Al se na eternit nedává, protože je moc měkký. Dává se TiZn a Pz. R.

bohužel p. "kefud-e" já sem odpovídal na dotaz tazazele výše a ne na váš případ. A sklon střechy zde byl prezentován až nyní. Takže mě se nic úsměvného zde nejeví. Navíc zde přikládáte foto zvlněnýh pásů a o těch také nebyla myslím řeč. Sousedé z vesnice měli klasické eternitové šablony (ne vlňák) a v 90tých letech to právě pokryli vlnitou plechovou krytinou s povlakem. Foto v tutu chvíli nemoho dodat.

strecha
hodnocení

0x

A proč betonovou? To je jasné,že pálená je lepší. A co zkusit plechovou.Jsou lehké a vypadají suprově.Pokud nejste úplně "levý" tak ji dokážete položit svépomocí.

vosikac*
hodnocení

0x

Já z důvodu co nejmenšího špinění a zarůstání střešní krytiny volil před dvěma lety Bramac protector (černá).

stafan*
hodnocení

0x

Kvalitní pálená táška vydrží i 100 let. Je ale těžká a když se připočtě váhá sněhu... musí byt přizpusobeny nejen krovy ale i celý barák. Pokud je poblíž les barvu změní každá krytina - lišejníky, pyly.

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, v roce 1997 jsem si nechala položit na střechu pálené tašky Brněnka.O 6 let později totéž udělala kamarádka, ale to se už vyráběla varianta s lakovaným povrchem.Byla sice o něco dražší, ale dnes já mám růžovou střechu s nádechem zelené a kamarádka úplně perfektní jako novou.Takže doporučuji : pálenou a s povrchovou úpravou.

lui*
hodnocení

0x

Pokud jste již pevně rozhodnut pro tašku tak následující rada nemá pro Vás význam.

Pokud ne, doporučuji toto: capacco.cz/...

Jsou to šablony stejné velikosti jako eternit. Je to plast. Je to pochozí i v zimě a mrazu. Dobře se s tím dělá, a nevypadá to na střeše špatně. Mám to zatím rok, a plná spokojenost. A hlavně, na rozdíl od tašky, nebylo potřeba na střeše nic po eternitu předělávat. Strhly se staré šablony a starý térák pod nimi. Na to se položila paropropustná folie a capacco a bylo vyděláno. Je to levné a rychlé.

lui*

Ještě doplním foto.

Jakou zvolit střešní krytinu #2

obb.cz/... třeba například *palec*

mirek*
hodnocení

0x

Zkuste satjam,dobra cena,vyborna kvalita a dlouha životnost!

jirka2*

Moje zkušenost s krytinou SATJAM: www.plechovakryti/...

bruk600*
hodnocení

0x

Předem upozorňuji, že jsem zaujatý ve prospěch pálené krytiny. Betonové tašky určitě vydrží taky dlouho, ale beton je probarvovaný a barvivo je nestálé, povrch betonu je hrubší a taška je nasákavější, tím je na betonce i podstatně více mechu. Betonové tašky jsou většinou i trochu těžší, než pálené (přepočet na 1m2). Ovšem pokud se budete ptát ve stavebninách, nebo nebudete rozhodnutý a budete se dotazovat u nespřízněné pokrývačské firmy, tak vám doporučí BRAMAC. Mají totiž za prodej toho betonu větší rabaty a ti si to mohou dovolit díky tomu, betom není až tak energeticky náročný. Setkal jsem se ovšem i s informacemi od prodejce betonu, že všechmi výše zmíněnými neduhy netrpí betonové tašky, ale je to problém jen a pouze pálených tašek. Asi nějaký Gebls*ee*

0n
hodnocení

0x

Pokud se obáváte změny barvy nebo zarůstání střechy mechem, pak je pro Vás ideálním řešením betonová krytina Climalife - ta se díky praxí prověřené technologii TX Active obejde zcela bez údržby, mechy nemají nejmenší šanci. Je to celé založeno na přírodním principu rozkladu látek pomocí světla, jen je to pomocí unikátní technologie výroby urychlené do prakticky využitelné podoby.

ala1970*
hodnocení

0x

Střešní krytina betonová je odolnější a tvárněší. Pálená je lehčí a "méně odolná". Rozdíl je v tom, že záleží, kde bydlíte a na jakou nemovitost ji chcete aplikovat.

ich*

hloupost. betonová taška je lehčí než pálená... betonové je 10ks/m2. pálené cca 11-15ks/m2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]