Nejste přihlášen/a.
To na to nemá vliv.Vy si můžete svůj majetek prodat klidně za korunu nebo za milion,je to Vaše věc.
podle mě to potřeba je,je tosice formalita ale z prodeje máte státu zaplatit daň pořevodu nemovitostí a výše daně se určuje ceny odhadní nebi tržní podle toho,která je vyšší. Vyšší je tržní, ale stejně musíte dát státu doklad, že ta tržní je vyšší a tím dokladem je odborný odhad ceny nemovitosti. Nevím, že by se u nemovitostí postupovalo bez odhadupřesto že většina daní z nemovitostí se platí z ceny tržní.Myslimtedy ,že dexx nemá pravdu. Pro zájemnce to nepotřebujete, ale pro finančák.
Trochu mne to zmátlo, ale předpokládám, že vy jste kupující ( máte garáž zapsanou v KN) a to znamená, že vy už odhad nepotřebujete, protože daň z převodu nemovitosti hradí prodávající. Tedy pokud nebyla povinnost uhradit tuto daň v kupní smlouvě převedena na vás. Takže vy pouze nejpozději do 31/1 2011 podáte na FÚ přiznání k dani z nemovitosti a uhradíte do konce května téhož roku. V tomto přiznání se žádná cena neuvádí.
dan podle zakona plati kupujici, je ale dobrym (zazitym) zvykem, ze ji zaplati prodavajici
1. Dat do smlouvy kdo zaplati dan
2. Pokud budes platit dan ty, coz je pravdepodobne navys cenu nemovitosti o tuto castku
3. Dan se plati z vyssi castky
4. Pokud bude odhad moc nizky je pravdepodobne, ze financak bude vyzadovat novy odhad
5. Odhad je potreba az pri nahlaseni na financak a nesmi byt stary (ted si nejsem uz jisty 1/2 roku?!)
Lidunka to domotala ,což je spíše v jemím případě vyjímka. Na konkrétní situaci nezáleží. Nemovitosti podléhají dani z převodu nemovitosti a k tomu je potřeba smlouva o převodu nemovitosti a odhad ceny předmětu převodu=nemovitosti. Pokud toto není pravda nechť někdo napíše proč. Daně obvykle platí prodávající, ale lze se dohodnout i jinak. Zaplatit je však nutné.Vyjímky daňové povinnosti jsou pouze pro převod přímých potomků např. otec - syn a podobně. To nebude Vaše situace asi.
Pokud je kepio prodávající, tak to jsem to fakt domotala:D. Ale zde je vidět, že je potřeba uvádět jasně dotaz. Tak samozřejmě platí kepio daň z převodu nemovitosti (pokud není ve smlouvě uvedeno jinak) a k tomu potřebuje odhad nemovitosti. Na FÚ bude předkládat kupní smlouvu a odhad + přiznání. Tak to se fakt omlouvám, protože poznámku, že je garáž napsaná v KN jsem pochopila, že už proběhla koupě, zápis do KN a nyní už zbývají daňové povinnosti. Hezký víkend se sluníčkem!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.