Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Někdo mi svítí laserem do okna

Od: suzumush odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, bydlím v takové uličce, že jsou domy naproti sobě... A bohužel mi už dlouho někdo cizí, zřejmě z protějšího domu, svítí silným zeleným laserem do okna kuchyně, a já pak strádám hlady, neboď se bojím, ať mi ten velmi silný paprsek nezasvítí do oka. A do kuchyně jedině se svářečskými brýlemi. Nevíte prosím, na koho to nahlásit, či co proti tomu udělat? Bohužel mám žaluzie nefunkční a montáž závěsu do kuchyně zrovna nemusím...

zámek
maverick uzavřel tuto otázku

Jde o pc radioaktivity a biohazardu. Pochybuji že se jedná o otázku...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

5x

Zkontaktovala bych policii. Co jiného radit? Jedině lumpárnu, že bych si vzala velké zrcadlo a zkusila ten paprsek vrátit.

lui*

Dobrá odpověď. Bodík a *palec*.

radi*

Tak v této fázi to není rozhodně trestný čin. Tím nechci ale říci, ať se to nechá být, jen zůstaňme na zemi... co já bych za to dal, kdyby mi takhle někdo celou noc blokoval cestu k ledničce! :)

rrr*

Pokud je ten laser tak silný, že vás pálí na kůži, tak je to speciální laser. Na tento typ laseru se vztahuje již omezení a pokud ho vlastník nemá, dopouští se nedovolenéhop ozbrojování a v tomto případě i ohrožování se zbraní. Doufám že se nikdo smát nebude, ale je to tak. Takže normálně vytočit 158 a nahlásit, že Vás někdo z protějšího domu osvětluje nedovoleným průmyslovým laserem.

Kdyby to šlo, tak bych na něj poslal URNU a pak by ho ty lasery přešly, když by měl 10 teček na sobě.

hodnocení

2x

prozatimně bych tam dal před okno skříň. Hlad je sviňa, jak se říká u nás na Moravě.*palec*

suzumush
hodnocení

Děkuji za radu, ale skříň nezakryje okno celé a navíc mě ten laser docelam pálel, jak mi zasvítil na kůži. Je mi každá rada drahá, a nemůže ten laser propálit skříň?

binka*

To je fakt dobrá rada, šoupnout skříň před okno ...*bzum* a každé ráno zase zpátky, jo? Když víte, že ten paprsek jde z protějšího domu, proč s tím něco neuděláte? Myslíte, že to ten dotyčný dělá schválně?

Já bych bez žaluzií nebo závěsů být nemohla, připadala bych si jako ve výkladní skříni ...

lui*
hodnocení

0x

Jít na policii. Tenhle zelený laser opravdu dokáže nevratně poškodit oči. Podle mě, je to trestný čin, a policie by ho měla umět řešit.

Jako první krok, nechat si namontovat cokoliv na okna. Stačí pořádný závěs. Ale nenechte to být. Určitě nejste jediná, koho ten "hračička" obtěžuje. Ať se o něm ví. Nejhorší je nečinnost. Nic nedělat a nadávat si doma do peřin.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]