Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou podlahu - koberec nebo plovoučka

Od: polis* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je lepší do obývacího pokoje koberec nebo ploučka nebo prostě lino :).Všechno má své pro a proti a nemužu se nějak rozhodnout

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

1x

polis, určitě z vámi nabízených možností bych zvolila plovoucí podlahu. Je jen otázka financí v jaké ceně. Ty levné , nabízene cca za 120kč / m2 bych vyřadila a vlastně i dřevěné , ty jsou drahé. Vámi uváděných 300kč/mě by už bylo jakžtakž dobré, zvlášť pokud si ji umíte položit sám. Záleží na ton, jak je váš obývák zatížen provozem. Lino bych zcela jistě nedávala, i když dnes jsou již v pěkné kvalitě, stále je to lino a mě osobně přijde, že lino je vhodné do jiných prostor n ež je obývák . Nakonec na tu plovoučku si můžete dát na ozdobu i pro zvýšení tepelného komfortu kusový koberec ( nebo koberečky). Vypadá to moc hezky a útulně. Položit však kusovky na lino je úděsné. Za mě : plovoučku. Karina

marenka*

*palec*S tím souhlasím. Máme plovoučku, ozdobenou koberečky. Jeden jsme dali k televizi, ten nejhezčí, na narušení toho velkého světlého prostoru a i pro ozdobu, další dva máme u křesel. Nožky jsou tím pádem na teplém a zas tak moc po obýváku nechodíme. Kamarádka má parkety a ta obývák, kde si hraje malé dítě ozdobila koberečkem s motivem Člověče nezlob se. ;)

Nejvíc super je ta údržba. Levná, rychlá. *ua*(a to mám dva psy)

hodnocení

1x

Probůh jen ne plovoucku..to je pomalu vrazda...dneska jsou lina tak dokonale vyrobena ze mezi nimi a plvouckou prakticky neni rozdil...teda plovka studi snad i v lete...s plovouckama jen spatne zkusenosti..a hlavne v kuchini..

Pokud se zvolí kvalitní a tvrdé dřevo, není problém ani v kuchyni.

Jop, vysledky toho kvalitniho dreva vidim nekolikrat do mesice po kuchynich..:D:D A kde mel kvalitku a delal to soused co tomu rozumí...

*smich* Jasně, ale přesně tohle jsem neměl na mysli.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, co takhle zkusit plovoucí podlahu? Pokládku zvládne sám i šikovný kutil a vypadá to pak opravdu dobře. Pokoj tím hnedka získá úplně jiný vzhled. Navíc cen laminátových plovoucích podlah se kolikrát vyrovná, není-li dokonce levnější, i kobercům. Lino také není špatné, ale to se musí lepit a asi to musí udělat odborně nějaká firma.

polis*
hodnocení

Díky za odpověď jen by mě zajímalo jestli ploucí podlahy o ceně kolem 300 kč za 1 metr čtvereční jsou dostatečněkvalitní nebo zainvestovat i víc..moc se v tom nevyznám :)

lucinkaf*
hodnocení

0x

Koberec bych nedávala, už jen z hygienických důvodů. To pak třeba jen před gauč. Plovoučky jsme měli dvo druhů. Levnou laminátovou, a ta byla příšerná, takže zanedlouho jsme ji měnili. Druhá byla dřevěná a ta byla nesrovnatelně lepší. Jen i tak mi u plovoučky obecně vadilo, že je studená, tvrdá a hlučná. Pokud by bylo podlahové topení, je možné položit dlažbu, ale to mám také zkušenost - v zimě je paradoxně perfektní, protože se topí, ale jakmile se topit přestane, tak je prostě studená. A to i v létě. Takže v létě jsem se bez teplých ponožek nebo papučí prostě neobešla. Teď vyhrála prkenná podlaha a ta se mi líbí ze všeho nejvíc. Jo, ještě jsem měla v kuchyni korek, ten byl také v pohodě. No a co třeba se poohlédnout po marmoleu? Já osobně s tím zkušenost nemám, ale kamarádka ho má, je to teda asi teprv měsíc a půl, ale je s ním (zatím) moc spokojená. Jinak to lino - to jsme měli v chodbě, mělo vzor dřeva všetně jeho vrásek a letohkruhů, pod to jsme dali stejnou podložku jako pod plovoučku a bylo to moc příjemné - měkké, teplo, vytřela jsem hadrem. Ale třeba do obýváku bych asi volila tvrdší podklad, bála bych se, že se mi protlačí místa od nožiček u gauče/stolku/křesla...

rob*
hodnocení

0x

plovoučku nebrat ..., potvrzuji příspěvek nade mnou

my jsme si zvolili thermofix, je to v pásech jak plovoučka, ale lepí se to k podlaze. Cenově vychází o něco dráž než plovoučka - dá se sehnat od 400/m2

Je potřeba mít dokonale vyrovnanou podlahu

michal958*
hodnocení

0x

ja bych sel do plovoci podlahy nebo lino koberec je na nic musi se luxovat a drzej se v nom rozstoči

hodnocení

0x

Kolik lidí, tolik názorů. Já bych doporučil plovoučku, ovšem dřevěnou - nikoliv laminát. Oproti laminátu mi nepřijde studená, akorát může být problém v tom, že kvalitní dřevěná plovoucí podlaha je poměrně silná - ta moje cca 16 mm a rozhodně se s ní nedostanete na 300 korun za metr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]