Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vchodové dveře - otevírání na čip vs pískání

Od: miramira® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, neorientuje/neznáte zde prosím někdo typ vchodových dveří s otevíráním na čip? Máme je v panelovém domě, a po určité době nastala situace, kdy při odchodu z domu a otevření zevnitř klikou! dveřní systém vydává varovný pískající signál. Důvod k tomu není resp. jej nevidím. Prosil jsem správce o opravu přes dodavatele v záruč. době, ale nereaguje. Je přesvědčen, že dveře mají vydávat při otevření zevnitř pískající signál. Já tvrdím, že to je hloupost, protože obráceně když příchozí příjde k domu přiloží čip, nic nikde nepíská, zatáhne se za dveře a jste v domě (vně není klika jen madlo).

Myslíte, že lze toto opravit? Dříve (mám ověřené od souseda) vydávaly dveře signál pouze po urč. době (po1-2minutě), kdy byly stále otevřené (např. stěhování).Dnes po jisté době po instalaci již dochází k signalizaci (pískání) bezprostředně vždy otevřením zevnitř, jak jsem uvedl. Podle mě je v systému porucha asi související s ovládáním klikou zevniř.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

2x

Pravdepodobne ked idete z von dnu ,tak date cip,cize povoleny vstup.Nic nepiska.Ked idete z vnutra von cip nedavate a elektronika to vyhodnoti ako nepovoleny vstup,alebo stale otvorene dvere,tak si zacne piskat.moj nazor asi spatna vyhodnocovacia elektronika.Zavolajte opravara.

hodnocení

Děkuji mkat-ovi za uvážlivý a duchaplný přídpěvěk chápající poruchu, přesně tak to je, a je to nějaké dodrbané. Dávám bod. V pondělí to jdu řešit. Ď.

hodnocení

0x

Je to spatne, piskat maji pri vnejsim vstupu...trochu bych firmu prohnal soudem, hromadnou zalobou nebo coikou...snad je neco z toho chytne..jo do zaruky se jim nechce, neco blbe udelali..otazka pokud vas to neobtezukje, je treba to vůbec resit..

hodnocení

Díky, pokusím se spíše klidnou a rozumnou domluvou to nechat opravit. Opravdu když ráno před šestou jde člověk do hokny (venku dost klídek a ticho) a při východu mu systém zapiští do ucha ze vzdálenosti cca 30cm, je to (pro mě tedy) nepříjemný. Když se to za rok opakuje cca 200x tak už to někoho i naštve. *ee*.

lui*
hodnocení

0x

To může být klidně správná funkce systému. Nezavřené dveře. Upozornění pro odcházejícího, že za ním dveře nejsou zaklapnuté. Pískání po 1-2 minutách po odchodu nemá smysl. Odcházející už je dávno pryč a nemůže dveře dovřít.

hodnocení

Lui a proč nesignalizuje pískání otevřené dveře pri příchodu zvenčí? . . to jsem psal výše, také jsou otevřené při vcházení to snad chápete, že. Navíc vše je opatřeno SILNÝM samozavíračem, tak naco ještě pískat bezprostředně po otevření. Je to jako když jedete vozem a ihned po nastartování vám začně vozidlo hlástit, že máte zapnutá světla, ale správně by měl hlástit toto, když vypnete motor - v našem (možná hloupém) případě, když se dveře po nějaké době (dejme tomu 1minuta) zcela nezavřou.

lui*

Lui a proč nesignalizuje pískání otevřené dveře pri příchodu zvenčí?

Dveře se otvírají dovnitř? Pokud ano, tak někdo předpokládá, že vcházející dveřím pomůže a zcela automaticky na dveře zatlačí. Při odchodu už to samé předpokládat nemůže. Ale to vše jsou jen mé spekulace. Asi to někdo nastavil, tak jak to nastavil. Jedinou správnou odpověď Vám může dát ten, kdo to zapojoval(instaloval). Nikdo jiný.

Lui v tomhle jsi mimo misu denne navstivim 10 pískacích panelaků a to co popisujes ty jsem v zivote nevidel zatimco to spatne zamontovani co popisuje autor jsem uz parkrat videl a ze zacatku take nechapal..

lui*

1. Já jasně píši, že jsou to jen mé spekulace. Autor původní otázky nenapsal ani typ zařízení, ani nic, z čeho by se dalo usuzovat co tam vlastně mají instalované. Proto taky můj odkaz na toho, kdo to instaloval. Až ho sem dodá, není problém podle návodu výrobce najít správnou funkci toho pískání.

2. Pokud přijmu tvůj způsob argumentace, potom mi zdůvodni, proč je to podle tebe dobře a ne tak jak jsem to popsal já. Já jsem připojil doměnku, proč si myslím, že to může být správná funkce. Tvoje argumentace, že jinde to funguje taky tak, neznamená přeci, že jim to funguje správně. Třeba jim to všem funguje blbě, a jen tady to pískání mají dobře, protože má nějaký smysl. Můj Hi.

Je ale samozřejmě možné, že se pletu, a pravdu máš ty. Pokud ano, rád bych tu ale slyšel smysluplný význam toho pískání.

hodnocení

Lui, už sem prosím nepřispívejte páč tomu neroumíte opravdu. Dveře mají vydávat signál podku: JE NĚKDE CHYBA A TOU CHYBNOU NENÍ JEJICH OTEVŘENÍ, PROTOŽE DVEŘE SLOUŽÍ K PRŮCHODU DVEŘMI, a to není chyba a to bohužel nejste schopen pochopit. Dveře mají vydávat tón například pokud nejsou delší dobu zavřeny. Například,kydž samozavírač třeba v zimě zamrzne a nezavře je. Někdo má fakt dlouhé vedení, stejně jako náš správce. Nelobte se proto na mě. Je to o tom samém. *zed* Nebo Vám snad doma píská trouba nebo mikrovlnka nebo pračka nebo myčka když otevřete její dvířka. 10X *bzum*

lui*

Když tedy podle Vás mají dveře vydávat tón až po nějaké době, tak po jaké? Po 1 minutě od otevření? Po 2 minutách, nebo po 5 minutách? K čemu takový signál je? když se do té doby dveře nezavřou, tak jak tvrdíte, tak po této dlouhé době už budete dávno pryč. K čemu bude pískání u prázdných nezavřených dveří? Nejsem expert, ale hledám vždy nějakou logiku. A nevěřím, že by jakýkoliv výrobce vyrobil něco tak nelogického jako zde popisujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]