Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena zateplení svépomocí

Od: manduss® odpovědí: 24 změna:

Ahoj, nemáte někdo představu, na kolik by mohl vyjít m2 zateplení polystyrenem 15cm svépomocí? A dá se to udělat svépomocí, když budeme mít k ruce šikovného zedníka, který to ale podle mě nikdy nedělal? Mě se zdá, že na tom nic není a že při troše pečlivosti musí být výsledek jak od firmy. Řeším totiž, jestli má cenu pouštět se do zelený úsporám nebo ne.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

4x

Zdravím, zrovna na tom dělám ...

odhaduji to tak na 250-300 Kč/m2

Můžu Vás ubezbečit že to jde, já sám jsem se zateplením neměl žádnou zkušenost a vrhnul jsem se do toho, je ale samozřejmě potřeba dodržet všechny technologické postupy. Když pohledáte ve zdejší poradně tak zcela určitě najdete mnoho popsaných stran. Zelená úsporám mi přijde jako vyhazování peněz do vzduchu, je rozdíl když vám to certifikovaná firma udělá za 200 tis a z toho dostanete něco zpátky, nebo si to uděláte svépomocí dejme tomu za 40

doplněno 02.09.10 10:52:

najděte se v okolí nějakou stavbu kde se zatepluje a snažte se toho co nejvíc odkoukat

bigpegas*

Přesně, sám jsem běhal kolem "paprojektu" Zelená úsporám asi měsíc (včetně kontaktu na energ. poradce)... Nakonec mi vyšlo, že zateplením stropu 220m2 zaplatím firmám až 220 tis. Kč. Sám to udělám za 30 tis! Kompletní zateplení a nová fasáda vyjde od firmy 1000-1300 Kč/m2, 300 Kč/m2 ode mě... atd. atd. Připomíná mi to projekt SOLÁRNÍCH PANELŮ...

ar*
hodnocení

2x

Souhalsím s Robem. Já jsem to dělal v loni. Fy která to nejprve měla dělat ,tak mě vypekla a tak jsem se do toho pustil sám. Výhoda byla že ve Fy kde jsem pracoval tak zrovna zateplovali tak jsem jim nastoupil k ruce na víkend abych okoukal co a jak se má dělat a na co si dát pozor. Zase tak extrémně složité to není a nechá se to zvládnout. Komletně i s fysádou mě m2 vyšel na necelých 400.

hodnocení

2x

mandusi, lepím obojí jak cementovým lepidlem, tak i pěnou, každé má svě. Třeba pěnou ve větru to je k posr...

Zase váha lepidla, jen si to spočtěte. Cena je +- stejné, klidně spočítám výhodnost llepidla či cementu. Pokud je někdo manuelně zručný, (alespoň trochu) zapoměňte na zelenou. Kdo na to nemá čas, jděte do zelené. Hlavně bacha na detaily, kterým pokazíte zateplení. jako hmoždonky patní lišty Apu lišty a podobně,

Pokud nespěcháte (mám dovolenou od zítra) můžu udělat nabídku na cenu matroše.

doplněno 02.09.10 15:04:

od pondělí 6.9. mírné zdražení
cena za tl.150mm ... 156,60 Kč/m2 s DPH doprava zdarma

to je jen za polyš

hodnocení

Děkuji za nabídku. Ono to ale ještě není moc aktuální. Zatím mám jiných prací dost. Teď mám v práci volnějc, tak zatím sonduju, co a jak. Určitě do toho půjdeme sami. Platit firmu nebudu. Kopyto nejsem, přesnost mi není cizí a hlavně se ničeho nebojím *smich*

Určitě ale počítejte s tím, že se ozvu, až bude ten pravý čas*placni*

mandusi, neberte to, prosím, osobně, ale plácnout izolant na zeď umí každý, i šikovný pes. Ale detaily ty zničí celé zateplení. Až budte mít zájem, klidně se ozvěte. Pokud teď zjistíte ceny za měsíc to neplatí. Hledejte dodavatele nejen podle ceny ale služby, jako výměna nepotřebného, lešení zdarma, poradenská činnost při práci, vyřešení detailů, nívštěva odborníka z dodavatelsé firmy na omítky atd...

hodnocení

Neberu, nebojte. Detaily si samozřejmě ohlídám. Na studium mám ještě spoustu času. Obávám se, že dřív než příští jaro to nebude. V dotazu mi teď šlo hlavně o rozhodnutí jestli jít do zelené nebo ne.

hodnocení

Děkuji Vám pánové...

doplněno 02.09.10 12:29:

A děláte to klasicky na lepidlo nebo na pěnu? Ta pěna se mi líbí. 1nádoba je zhruba jako 1 pytel lepidla a cena je skoro stejná. Na tomhle videu to vypadá hrozně jednoduše :)

hlavně se mi líbí dodatečné vyrovnání nerovností. je to cca na 1:30min

rob*

já to dělám na lepidlo, to že vydrží 1 pixla pěny jako 1 pytel lepidla se mi moc nezdá, ale to je pouze můj odhad, s pěnou nemám zkušenosti

mám někde stručný návod a popis jak postupně na to zateplení. Jestli máte zájem hoďte mi do vnitřní pošty mail, já to pohledám, hodím do scanu a pošlu

ar*

Mandussi dělal jsem to na lepidlo podle té Fy. Dnes bych spíše použil pěnu. nevm jak to přijde cenově ,ale práce je určitě jednodušší.

stany*
hodnocení

0x

Tazatel sice nenapsal jaka bude vymera onoho zatepleni, ale pokud je to treba jen jedna stena 20m2, tak je na zvazeni, jestli to litani a zarizovani kolem zelene usporam se vyplati

stany, pokud tazatel sděli, že to bude dělat sám, tak zelená se nevyplatí určitě.

alf*

a pokud ne sám, ale sehnat UK? Nebo jak to zlevnit? Sám nemohu neb co je nad 3m nad zemí do toho se nepouštím.

dot

Dobrý den ,

pane Cukrář kde se na Vás můžu spojit mám nějaké všetečné dotazy ohledně zateplení fasády - spíše špeky .

Děkuji

alf*

má nahlášenou dovolenou (viz první jeho příspěvěk v této diskusi), stačí hledat třeba

poradte.cz/...

a někde by se našel i mobil. Vydržte tak týden ať si od rad odpočine :)

dote, zkuste vyhledávač " milan.cukrar" nebo " milancukrar"

nebo ICQ 55180641, skype: milancukrar

stany- na jednu stěnu by mu nikdo "zelenou úsporám" nedal ;) .

alf*

já myslím, že dal, pokud by se tím splnily podmínky. Co řadovky, zateplují jen dvě strany. Takový dům vlepený ve svahu ;)

Chtěli jsme také využít "zelenou" - ale nakonec jsme to vzdali, protože , aby jsme ji dostali, museli by jsme vyměnit okna, zateplit barák a půdu - to všechno od firmy. Samozřejmě by to stálo velké peníze...Takhle jsme si nechali vyměnit okna, barák jsme si zateplili sami a zateplení půdy nás teprve čeká...Takže pochybuji, že by to někdo dostal jen na zateplení jedné stěny...Možná ten dům vlepený ve svahu...nebo vykutaný ve skále...:D , který má jen čelní stěnu.

hodnocení

Až přijde ten správný čas, tak to budu dělat sám a čistá plocha po odečtení oken je asi 180m2.

hodnocení

0x

Po lepidlo a penetraci si to skoro každý udělá sám, ale poté všichni volaji fasádníky na barvu a nedej bože si to udělají sami a je to k zblití a k smíchu takže doporučuji každý ke svému jinak tu ekonomiku nerozjedem.

kejki

Zrovna k smíchu neřeknu, ale rozhraní kbelíků a hodin je prostě vidět.

gogofm*
hodnocení

0x

za cenu materiálu

brena*

ahoj vsem, co se tyce ceny za 1 m2 zateplovaku vam jen tak nikdo nerekne, pokud nebude vedet silu izolantu ( ceny jsou za m3, tudiz 10cm pol. stoji min nez napr. 14cm) pak je otazka jaka omitka nejlevnejsi je mineralni ta je pytlovana a neda se probarvit, nejdrazsi je silikonova ale je taky nejlepsi, v mineralu vas muze stat m2 par korun (cca. 35 kc) a v silikonu az 350 kc za m2.

A dal co se tyce zeleny usporam tak pokud nekdo ma o to zajem a chce si to delat svepomoci tak at na dotace zapomene, protoze podminkou k ziskani dotaci je si nechat zhotovit fasadu od zaregistrovane firmy pro zelenou usporam.

Uz se tim nejakou dobu zivim tak pokud by mel nekdo nejake nejasnosti ci otazky tak me muzete napsat na email : brena1@seznam.cz rad pomohu a poradim pokud to bude v mych silach.

Preji hezky zbytek dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]