Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takovou otázku.Jak funguje vrtací kladivo? Zítra chci omlátit na půdě starou omítku a zvažuji zda si pujčit zbiječku nebo si něco koupit,ale zbiječka je na mne drahá (nevyužiju jí tolik) A tak jsem našel na internetu toto narex.cz/... Tak mně zajíma zda stim jde sundavat omitka jako se zbiječkou? díky za info
Odkazy jsou na příklepové vrtačky - nevím, proč to nazývají vrtacím kladivem, když v popisu není možnost vypnout otáčení hlavy. Vrtací kladivo má většinou minimálně dvě možnosti - pouhé "bušení" bez otáček a vrtání s příklepem. Některá kladiva umí i obyčejné vrtání.
Nevím, co myslíte pod pojmem zbíječka, jestli nějakou hornickou mašinu, nebo 20-tikilovou mašinku s hadicí a kompresor který zapřáhnete za vejtřasku.
Každopádně vrtací kladivo by mělo mít jiné funkce než to co jste si vybral, ale v hobbymarketech lze sehnat velmi rozumná vrtací kladiva se všemi třemi funkcemi přibližně do 3 tisícovek...
Zbiječku jsem myslel jako bourací kladivo, špatně jsem to nazval. aha takže tohle co jsem chtěl nefunguje jako bourací kladivo. Ale vrtací kladivo umí ušit no ještě to okouknu a kdyžtak ráno zaběhnu někam do obchodu. každopádně díky za info
Ještě doporučím na osekávání omítek koupit širší sekáč, takzvanou lopatku, nebývají ve standartní výbavě a jde to daleko rychleji!
Jj, přesně tuhle mašinku mám. Ale má velmi jemný příklep, používám ji na doseknutí šliců při instalaci rozvodů (a podobné jemnější záležitosti), na sekání vlastních šliců používám levnější, silnější a těžší mašinky. Na osekávání omítky je to zbytečný a málo výkonný luxus.
Aha, takže řikáte že to na tu omítku je slabý? Takže myslel jsem si že na omítku není potřeba nějak velký výkon. Já stím určitě nebudu bourat zdi. Takže pokud se chci pohybovat v hranici do 4tis. tak asi kouknout po něčem neznačkovém? To se mi upřímně moc nechce nechci podporovat neznačkove čínske vyrobky.
Nemyslím přímo noname! Na tvrdší bourání mám ASSISTku, pořizovali jsme ji do 3000, a nedávno jsem vyměňoval uhlíky! A to je podle mne známka toho, že ten vercajk funguje, a že už si na sebe vydělal! Jestli chcete, zkusím pohledat a něco vybrat...
řikate assist? to mají oby, no zkusím to rano objet a uvidím, když budete mít tip nevadí. děkuji
extol.cz/... dobry den sam pozivam tento tip a nemuzu si stezovat mycham s nim stuk a sekam vrtak a ma ho rok a pul a bez zavady srovnana cena i kvaita
doplněno 02.09.10 07:32:jeste sem zapomel ze s tim vrtam i na zateplvani do fsady na hmozdinky tak ze to neco vydrzi
Vrtací kladivo je zařízení,na rozdíl od příklepovky,které vytváří příklep elektropneumaticky místo kmitání zubatým kolečkem.
Takové jsem si koupil v Kauflandu za 1500.- v akci a nemohu ho vynachválit.Dokázali jsme s ním vybourat dveřní otvor v45 cm zdi.Má soupravu vrtáků různého určení a také dláto ,které by ten úkol osekání omítky hravě zvládlo.
JABRAKA
doplněno 02.09.10 10:55:V paneláku s ním vyvrtám díru do panelu za 5 sek.
JB
Jinak tady se určitě nespálíte promacz.cz/...
Kompletní přehled tady, jsou tam již pěkné stroje promacz.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.