Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stavím domek a chystám se udělat drenáž kolem domu + odvod svodu z rýn. Moje otázka je co přesně znamená uložit drenážní trubku až k základové spáře . Myslí se tím, že mám kopat až na dno základových pasů nebo po horní hranici pasů. Mám strach, abych něco nepokazil a třeba nenarušil tím statiku domu. A ještě jak je to s tou geotextílií kolem drenážní trubky, ano či ne.
základová spára je ta díra co vykopete pro základy
někdo šikovný namaluje obrázek
doplněno 01.09.10 20:18:drenáž tam dáváte proč? proč má proudit voda kolem základů?
tomu nerozumím, drenáž se dává proto, aby voda vsáknutá v okolí domu měla kam odtéct, né? A z tšch okapů to chci samozřejmě vést v odpadních (oranžových) trubkách DN 110 - 125
Ondro, voda okolo baráku nemá co vsakovat ale odtéci na provrchu pryč. Ale neznám vaše geologické podloží, zdali tam není spodní voda, jen z profesního oboru,
je to modá dávat drenážní trubku ale uvedonte si, že bude stále ve vodě!
já to snad namaluji tužkou...po mikrofonu to jde lépe.
doplněno 01.09.10 21:08:není to podsklepené?
ICQ 55180641
u té garáže je vidět základový pás a na něm je jedna řada ztraceného bednění. Proč se teda vlastně dělá kolem domu tzv. okapový chodníček?
okapovy chodnicek je na odtok z okapu to co nepobere chodnicek a vsakne se ma nastarosti drenaz ktera to odvede a podili se aby bylo sucho u zakladu
U nepodsklepene novostavby ve svahu s funkcni vodorovnou hydroizolaci, ktera je cela nad terenem je nejaka drenaz naprosto zbytecna. Do zeme bych zakopal jen svody z okapu (KG trubka - oranzova).
Okapovy chodnicek muzete udelat ve vasem pripade hlavne proto aby pripadny dest nerozstrikoval blato na budouci fasadu.
Pokud s vodou nemate nejake problemy, vyprdnul bych se i na nopovku. Bez drenaze a drenaznich trubek jen vytvorite vode prostor kde se muze pripadne zdrzovat. Drenaze se vetsinou delaji v mistech se spodni vodou nebo u starsich staveb bez vodorovne hydroizolace.
Ondro, zkuste mě sdělit proč nopovku a k čemu bude sloužit.
Nebo jen k tomu že jí ma Franta
Samozřejmě že s tím nic nepokazíte, ale proč zbytečné náklady Nopovka není svislá hydroizolace. Hlavně udělajte KVALITNĚ vodorovnou hydroizoldi, abyste neměl v baráku vodu jako se to řeší na:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.