Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prevedeni majetku na pritekyni

Od: kajikh odpovědí: 7 změna:

Dobry den,s prítelkiní jsme koupily dum,bohuzel jelikoz je slovenka nemohla byt uvdena v kupni smlouve,ale ja bych chtel aby na dum mela stejna prava jako ja at uz by se mi neco stalo nebo by jsme se rozesli atd.Poradte mi prosim jaky druh a zneni smlouvy bzch k tomuto ukonu mel pouzít.
Dekuji Karel H

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Jak dlouho jste spolu? Víte, Váš dotaz mě docela zarazil. Umíte si představit, že Vás nějak podrazí, najde si jiného a Vás pak vyhodí na ulici? I to se může stát. *sok* Pro začátek si myslím bude stačit, abyste přítelkyni v domě nechal udělat trvalé bydliště a vzal si jí za ženu. Když už je to taková láska, tak proč ne. ;)

eulalie*

Dávám bod. Asi by toto řešení bylo pro tazatele nejlepší... Též jsem to tak chtěla napsat

radi*
02.09.10 00:12
hodnocení

0x

závěť

matejka*

Jo, ta jí bude v případě rozchodu fakt platná, leda by ho za to zabila *afro*

radi*

Tak to jsem predpokládal, tím spíš, je-li z východního Slovenska :)

jarmik*
hodnocení

0x

Pokud Vám dala na dům peníze, tak můžete na to udělat půjčku, že jí budete dlužit, ale nebude mít část domu.

Pokud chcete opravdu řešit ten dům, tak tam máte různé otázky:

- pokud jde o dědění, tak by bylo lepší si ji vzít nebo udělat závěť,

- pokud jde o rozchod, tak jí můžete převést spoluvlastnický podíl smlouvou s ověřenými podpisy. Bude to podléhat dani z převodu nemovitostí, kterou musíte doložit posudkem.

karina*
hodnocení

0x

kakikh, od 1. května 2009 mohou jak cizinci z členských států Evropské unie, tak ze třetích zemí nabývat a převádět nemovitosti v České republice zcela bez omezení. Výjimku tvoří jen zemědělské a lesní pozemky.

Cizinci musejí mít buď české státní občanství nebo musejí mít potvrzení o pobytu v ČR myslímna 5 let. Pokude jí je cizinecká policiie nevydala, máte ještě možnost sňatku.

Nabývání nemovitostí cizincem je upraveno v zák. č. 219/1995 Sb., devizový zákon

Vlastníkem nemovitosti na území ČR se tedy zahraniční fyzická osoba může stát pouze na základě dědění, vlastnické právo může nabýt také pro diplomatické zastoupení cizího státu za podmínky vzájemnosti, dále jde-li o nemovitost nabývanou do společného jmění manželů, z nichž pouze jeden je cizozemcem, nebo má-li cizozemec nabýt nemovitost od manžela, rodičů nebo prarodičů (např. darováním, koupí apod.).

Vezměte si ji a nemovitost zahrňte do společného jmění manželů.

Karina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]