Nejste přihlášen/a.
Oškrábala jsem jednu vrstvu staré omítky, která se mi odloupla po sundání ozdobné tapety. Ale bohužel jsem párkrát rýpla trochu hlouběji. Jak mám teď upravit zeď na malování, aby nebyly ty rýpance tak vidět? Děkuji za rady.
Jak říká Hanher,ta finální stěrka je ideální.Ale je lepší ji natáhnout na celou stěnu,protože těch rýpanců bude jistě víc.Kromě toho získá stěna po přebroušení(jen lehce) dokonalý vzhled a bílou barvu.Já ji používám vcelku řídkou,naředím ji podle potřeby vlastní barvou,kterou maluji nakonec.Širokým hladítkem to jde vcelku rychle,natahuje se jen velice slabý film.
JABRAKA
Jsem totální laik, tak se omlouvám za možná hloupý dotaz. To hladítko je co? Mám doma takovou obdélníkovou věc s držátkem a je na tom filc. Tím se to dá dělat? A ta finální stěrka je ředitelná i vodou nebo něčím jiným, když tam nechci mít silnou vrstvu, ale jen zlehka to přetáhnout? Děkuji za odpověď.
v menších plochách nanáším finální sádrovou stěrku špachtlí co možná do roviny a zarovnám to jemnějším (nepříliš hrubým) smirkem po zaschnutí.
Díky. Takže myslíte, že není nutné natahovat celou stěnu? Já mám nejvíce drápanců jen ve střední části stěny (cca 3 x 2,5 m) - přesně v místech, kde jsem měla nalepenou tu dekoraci. Nahoře a dole to mám hezky oškrábané a bez vrypů (malinko se pochválím ). A ještě dotaz - finální stěrka je finální sádrová stěrka, nebo to je zase něco jiného?
Může mít i sádrový základ.Spíše je to kaolinová disperze s přídavkem pojidla.V podstatě je to jako interierový nátěr,ale hustější.Já používám stěrku Jupolín,Prima stěrku a další.Tvrdnutí je výhradně záležitost vysýchání.U sádrových stěrek pasta tvrdne chemicky,vázáním vody a krystalizací hmoty.
Nerezové hladítko je plech s držadlem asi 25 x 10 cm.Stěrku nanesu špachtlí na okraj a přes hranu hladítka roztírám po stěně,nejlépe křížem.Jen skutečně nejslabší vrstvu.Stěnu 5 x 2,5 m mám hotovou za hodinku.Protože je stěna po vyrovnání a přebroušení(brusnou síťkou) bílá,stačí při malování jen jeden nátěr barvou.
JABRAKA
Dobrý den, kupte si v malířských potřebách (barvy-laky) tmel na popraskanou omítku, tím můžete ty škrábance zaplnit. Je lepší tmel, který je takový jako plastičtější a pružnější než bílá sádra. Ten tmel je samozřejmě barvou přetíratelný. Ten tmel je tedy ve formě prášku, který se rozředí vodou na kašičku.
angelo, vy jste úplná Bořek Stavitel a máte můj obdiv. Také jsem si celý život dělala všechno sama. Poté, co mě řemeslník pleskal po prdeli a ptal se-Mladá paní, není vám tady samé smutno. A naúčtoval mi, jako kdyby mi předělával hrad. :D A teď to dělám tak, že se učešu, udělám se za příjemnou a bezradnou a zajdu za prodavačem. Vylíčím mu situaci a zdůrazním, že potřebuji cestu nejmenšího odporu. Abych nemusela otravovat žádného mužského z rodiny. Kupodivu, funguje to. Vždycky mi najdou řešení. Ale mužští. Ne ženské. S ženskými si povídám o úplně jiných věcech, než jsou opravy.
Jo a angelo, ať se vám to povede. Vždycky, nejen teď
Děkuji za pochvalu Upřímně, mně to baví, před dvěma týdny jsem malovala jinou část chodby a přetírala starou předsíňovou stěnu (protože žádná z těch nových se mi nelíbí) a vypadá to úžasně.
Manžel se mi do toho furt cpe s pomocí, ale já s díky a úsměvem odmítám, protože všichni chlapi u toho pořád remcají a nadávají a tuto a tamto. Já jsem v klidu a matlám Pravda je, že do větších akcí bych se nepouštěla, to děláme společně, ale toto je opravdu jen kousek zdi, kde není ani jedna zásuvka a dokonce ani jedna skoba
Hezký den
Hlavně před aplikacá zbavte rýhy všeho, co nedrží, např. prachu.
Naberte si trochu na špachtli a kouzlete - uvidíte, že Vás to bude bavit, a budete hledat pořád něco, co ještě lze zadělat. . .:D
Všude mají něco jiného - poptejte se u nejbližšího prodejce na finální stěrku, jistě Vám poradí.
Já jsem si koupil 5kg pytel, ale na značku si za boha nemůžu vzpomenout. . .ha, už vím! Jmenovalo se to Pufas, a měli ho i již předem namíchaný.
Teď jsem přišel od lékařky,zrovna tam malovali a opravovali stěny,používali finálku Rokofinal.Ty co jsem uvedl výše,vše je v kyblíkách,po 7 kg,asi kolem 150 .-Před použitím to maličko naředím primalexem Polar.Aby byla stěrka jen tak hustá,aby samovolně nestékala ze špachtle.
JABRAKA
doplněno 01.09.10 15:10:Jen ještě pozor na to,aby byla bílá.Od rokofinálu jsem jednou koupil šedou.Pak je nevýhoda v krytí šedé barvou.
JB
Děkuji za rady, nakoupila jsem a shodou okolností jsem v prodejně narazila na "mistra od fochu", tak jsem to tam probrala ještě s ním. Přiznávám, že ten můj kousek zdi jsem mordovala skoro 2,5 hodiny, ale dokázala jsem to! Koupila jsem bílou finální stěrku v kyblíčku, značka mi vypadla. Tou velkou kovovou stěrkou mi to moc nešlo, tak jsem to vzala bílou plastovou stěrkou na těsto Neděste se, po malých úsecích a tou velkou jsem to pak zahladila.
Dnes to chci přejet tím filcovým hladítkem a malovat. Vyčetla jsem ale na tom kyblíku, že se to má nechat 4 týdny vyzrát! Můžu teď tedy malovat? Děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.